Σε ικανοποιητικό στάδιο οι εργασίες για την ύδρευση σε Καλύβια Πεζούλας, Νεράιδα, Πεζούλα και Νεοχώρι


Τα έργα ύδρευσης που κατασκευάζονται στους οικισμούς Καλύβια Πεζούλας, Πεζούλα, Νεράιδα και Νεοχώρι, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Τσιάκος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο των έργων, για την πρόοδο των εργασιών . Όπως ενημέρωσε ο ανάδοχος τον Αντιπεριφερειάρχη, το έργο πλέον βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο καθώς ξεπεράστηκαν μια σειρά από ζητήματα που είχαν προκύψει στην εξέλιξη της εργολαβίας. Ο κ. Τσιάκος από την πλευρά του ζήτησε την επίσπευση των εργασιών, ώστε το συντομότερο δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ο κ Τσιάκος μετά την επίσκεψη του, τόνισε μεταξύ άλλων: «δίνουμε μεγάλη σημασία σε έργα που αναβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ συγχρόνως προσθέτουν στην αναπτυξιακή διαδικασία. Τα έργα που σήμερα επισκεφτήκαμε είναι σημαντικά για την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων αλλά και της Καρδίτσας. Βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού θα καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες της περιοχής για τις επόμενες αρκετές δεκαετίες, ενώ συγχρόνως προσθέτουν στην στήριξη του τουριστικού προϊόντος και στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς λύνεται το πρόβλημα που υπάρχει με την επάρκεια πόσιμου νερού».

Στοιχεία για το έργο

Το έργο με τίτλο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013 και προϋπολογισμό μελέτης 1.870.000 €.

 

Για την υλοποίηση του υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ν.Α. Καρδίτσας και του τέως Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων. Μετά το Νόμο 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» κύριος του Έργου είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

 

Με την ολοκλήρωσή του θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης που απασχολεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους των οικισμών Νεοχωρίου, Πεζούλας, Νεράιδας και Καλυβίων Πεζούλας. Ταυτόχρονα θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών των παρεχομένων προς τους επισκέπτες της περιοχής της λίμνης Πλαστήρα, που αποτελεί τον ισχυρότερο τουριστικό προορισμό στο νομό μας.

 

Η παρούσα εργολαβία αποτελεί συνέχεια της κατασκευής των έργων κεφαλής (υδροληψία, διυλιστήριο δυναμικότητας 100 κ.μ. την ώρα, αντλιοστάσιο κλπ), που υλοποιήθηκε από τον τέως Δήμο Νεβρόπολης Αγράφων σε παράκτια δημοτική έκταση στον οικισμό των Καλυβίων.

 

Αντικείμενο της συγκεκριμένης εργολαβίας είναι η κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των οικισμών Νεοχωρίου, Νεράιδας, Πεζούλας και Καλυβίων Πεζούλας από την Λίμνη Πλαστήρα.

 

Το έργο σχεδιάστηκε με ορίζοντα 40-ετίας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • την κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής χωρητικότητας 500 μ3 με φρεάτιο διανομής, στην θέση Προφήτης Ηλίας πλησίον του οικισμού Νεράιδα, σε υψόμετρο 1210 μ.
  • την κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής χωρητικότητας 200 μ3 και αντλιοστασίου στη θέση Άγιος Παντελεήμονας.
  • την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 10.960 μ. Το μεγαλύτερο τμήμα θα κατασκευασθεί με σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) και το υπόλοιπο με σωλήνες από ελατό χυτοσίδηρο (ductileiron)

 

Μέσω του δικτύου και των νέων δεξαμενών θα τροφοδοτούνται με διυλισμένο νερό οι ήδη υπάρχουσες δεξαμενές αποθήκευσης των ανωτέρω οικισμών, με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης και στους υπόλοιπους.

 

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου έγινε στις 25-1-2011. Κατατέθηκαν 20 προσφορές και μειοδότης αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Κατσιάβας Χρ – Νάτσης Κων. Ο.Ε.» με μέση έκπτωση 53,33%. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στα 876.656,42 €.

Προηγούμενο άρθρο Τέλος στη λειτουργία της Δ/νσης του Παραρτήματος Καρδίτσας - Μόνο στη «Γνώμη» ο σύντομος απολογισμός των δραστηριοτήτων του
Επόμενο άρθρο Εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων