Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δ. Αργιθέας – Αιτήσεις από τους πληγέντες για αποζημιώσεις


Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο Δήμο Αργιθέας και έκοψε την επαφή με τον «έξω κόσμο». Χωρίς οδική πρόσβαση με τον υπόλοιπο νομό, χωρίς τηλέφωνα και χωρίς πρόσβαση στους όμορους δήμους της Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, κυρίως λόγω της μεγάλης «κατεβασιάς» του Αχελώου και των προβλημάτων που προκλήθηκαν εξ αιτίας των ημιτελών έργων στη Συκιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων στα εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ. Καταπτώσεις εδαφών από την ισχυρή και παρατεταμένη βροχόπτωση, που παρέσυραν κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα τα χωριά του Δήμου Αργιθέας για πολλές ώρες.

Ακόμη παραμένει κλειστή η οδική πρόσβαση της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου με την έδρα του Δήμου και την Καρδίτσα, από τη ζημιά που προκλήθηκε στη γέφυρα του Πετρωτού.

Ο δήμος Αργιθέας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μπορέσει με τη συνδρομή της πολιτείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Την Τετάρτη αποκαταστάθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με τη Δημοτική Ενότητα Αχελώου.

Ήδη με έγγραφό του προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Τσιβόλας, τους καλεί να ενημερώσουν τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν οι ιδιοκτησίες τους από τις πλημμύρες, να υποβάλουν στο Δήμο σχετική αίτηση.

Οι πληγέντες πρέπει: Να υποβάλλουν αίτηση προς το Δήμο Αργιθέας περιγράφοντας τις ζημιές που έγιναν, αποδεικνύοντας τες με συνημμένο φωτογραφικό υλικό προκειμένου ο Δήμος να μεριμνήσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση διαβίβαση των αιτημάτων των Δημοτών προς τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για την διευκόλυνση των υπηρεσιών, σε κάθε αίτηση να αναγράφονται απαραίτητα:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Πατρώνυμο
  • Ταχυδρομικήδιεύθυνση και
  • Τηλέφωνοεπικοινωνίας.

Πηγή: http://www.dimosargitheas.gr

Προηγούμενο άρθρο Ποτάμι Ν.Καρδίτσας : Τα περιθώρια στενεύουν - Να μην εγκλωβιστούμε!
Επόμενο άρθρο Να συντηρηθούν τα πέτρινα γεφύρια του Δ. Μουζακίου ζητά με επιστολή του ο Γ. Κωτσός