Ειδήσεις

Σε μια λιτή και όμορφη εκδήλωση οι μηχανικοί έκοψαν την πίτα τους


Ευχές για ένα καλύτερο χρόνο αντάλλαξαν οι μηχανικοί της Καρδίτσας μέλη του ΤΕΕ που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη φιλόξενη αίθουσα του LeReve. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ν.Ε. του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και σε αυτή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, o Δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκοςκαι  ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ κ Γ. Κωτσός οι οποίοι και απεύθυναν  σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος της Αντιπροσωπείας κ. Β. Τσιώνας,ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντ. και Δυτ. Θεσσαλίας κ. Ν. Παπαγεωργίου κ.α.

Εισαγωγικά η πρόεδρος της Ν.Ε. κ. Μ. Κατσιφού αφού ευχήθηκε καλή χρονιά αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η κ. Κατσιφού μεταξύ άλλων είπε: «Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, καλούνται όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι να βρουν τρόπο, τόσο για να επιβιώσουν επαγγελματικά, όσο και να συμβάλλουν στην αναδιαμόρφωση των αναπτυξιακών στόχων της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Στην διαμόρφωση του ανωτέρω πλαισίου καταλυτικός είναι ο ρόλος του σύγχρονου μηχανικού, ο οποίος αποτελεί, σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία, την γέφυρα μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας ώστε να επέλθει οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

Ο μηχανικός επιβάλλεται να εγκαταλείψει τον αμιγώς τεχνικό ρόλο που είχε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και να σταθεί απέναντι στα νέα δεδομένα, κινούμενος πρωτίστως με γνώμονα το αναπτυξιακό αντίκρισμα που θα έχει η κάθε επιλεγόμενη τεχνική λύση και τον τρόπο που οι ιδέες και οι σκέψεις που θα παράγει θα συμμετάσχουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία, που πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα στην χώρα μας.

Επομένως, οι μηχανικοί καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους και να διαμορφώσουν την «κοινωνική» ταυτότητα αυτού, που θα κινείται στην αναζήτηση των στόχων και στην διαμόρφωση του πλαισίου που θα βγάλει τον κλάδο και την χώρα από την κρίση.

Όλοι εμείς οι Μηχανικοί στηριζόμενοι τόσο στη μεταξύ μας συνεργασία όσο και στη συνεργασία με τους άλλους κοινωνικούς φορείς και εκμεταλλευόμενοι την τεχνική και επιστημονική μας κατάρτιση, μπορούμε αλλά και πρέπει να δίνουμε  απαντήσεις στα μηνύματα των καιρών μας. Αυτό απαιτεί εγρήγορση και συμμετοχή από όλους μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν μαζικά στις πρόσφατες εκλογές του τμήματος, να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές και να τους διαβεβαιώσω πως ο καθένας από μας θα ενεργήσει με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου μας και θα προσπαθήσει να διευκολύνει τις  καθημερινές συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε τοπικό επίπεδο.

Ευχαριστώ τα μέλη της απερχόμενης Ν.Ε.ΤΕΕ Καρδίτσας για την άψογη συνεργασία που είχαμε . Συγχαίρω τον συνάδελφο και συντοπίτη Βασίλη Τσιώνα για την εκλογή του ως Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του τμήματος καθώς και το συνάδελφο Νίκο Παπαγεωργίου που εξελέγη Πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του τμήματος και τους εύχομαι καλή θητεία!

Εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά να κάνει την ελπίδα πράξη για τη χώρα μας αλλά και για τον καθέναν μας προσωπικά».

Ο κ. Τσιώνας στη σύντομη τοποθέτησή  του  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συστηματική δουλεία που έγινε για τη καταγραφή των όρων δόμησης σε Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα. Στη  βάση δεδομένων που δημιουργείται θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση όλα τα μέλη του ΤΕΕ ενώ ειδικότερα αναμένεται να βοηθηθούν οι νέοι μηχανικοί. Ακόμη ο κ. Τσιώνας κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους μηχανικούς, να προωθούν σύγχρονα έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και θα διευκολύνουν τον πολίτη. Τέλος ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους νέους αιρετούς στα όργανα του ΤΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου είπε   χαρακτηριστικά πως ο ρόλος του μηχανικού στην ανάπτυξη είναι ξεχωριστός και για αυτό κάλεσε τους  παράγοντες της πολιτείας σε ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με τον κλάδο. Έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ. Θεσσαλίας σε θέματα καινοτομίας τονίζοντας πως το ΤΕΕ ενισχύει τις καινοτόμες προσπάθειες ενώ είπε πως ένας από τους στόχους της νέας διοίκησης είναι η διοργάνωση διαγωνισμού καινοτομίας. Τέλος ο κ Παπαγεωργίου είπε πως επί της θητείας του κ. Τσιώνα σημειώθηκε αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα τμήματα Καρδίτσας και Τρικάλων και αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στήριξης των μηχανικών της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλαλητήριο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές
Επόμενο άρθρο Η Διακοινοβουλευτική Διπλωματία - Του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων