Ειδήσεις

Σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας συμμετείχαν για τέταρτη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό «YOUNG BUSINESS TALENTS» που αφορά τη νεανική επιχειρηματικότητα. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περίπου 1000 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές του σχολείου κατάφεραν να διακριθούν στις 75 καλύτερες ομάδες και πήραν μέρος στον  τελικό που διεξάχθηκε την Παρασκευή 13  Απριλίου στο Αμερικανικό Κολέγιο στην Αθήνα.

Το “YOUNG BUSINESS TALENTS” είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται από την εταιρεία  “NIVEA” και την PRAXIS MMT.  Ο διαγωνισμός βασίζεται στη χρήση επιχειρηματικού  προσομοιωτή μέσω του internet και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους, να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας. Η χρήση του προσομοιωτή έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές μας να δημιουργήσουν και να διοικήσουν τη δική τους εταιρεία, να πάρουν αποφάσεις για την παραγωγή, το marketing, τα χρηματοοικονομικά, το ανθρώπινο δυναμικό, τις αμοιβές και τις προωθήσεις με σκοπό να πετύχουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία σε σχέση με τους «ανταγωνιστές», όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 και διήρκησε μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2017, με τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης.  Ο τελικός ήταν μοναδική εμπειρία   για τους μαθητές που έφτασαν στον τελικό, στους οποίους απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας ήταν :

FLOWERS με τους μαθητές: Κολοβού Αναστασία, Κωτσοπούλου Μαρία, Τσιοπούλου Πελαγία και ATAIRIASTOI που κατέλαβε την 17η θέση με τους μαθητές Χρηστάκης Νικόλαος, Σβερώνης Παναγιώτης, Χουλιάρας Παναγιώτης, με συντονιστές εκπαιδευτικούς την κ. Σάννη Κασιανή και την κ. Αραμπατζή Τριανταφυλλιά.

Προηγούμενο άρθρο Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τη φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα