Σε εξέλιξη οι εργασίες της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου


  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας σε δημοτική έκταση 21 στρεμμάτων στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο των εκσκαφών – χωματουργικών εργασιών που χάρη και στις καλές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται απρόσκοπτα και με εντατικούς ρυθμούς, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης, ο οποίος επισκέφθηκε  το χώρο συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. κ. Σ. Αντωνίου, Θ. Βότση, Γ. Γεννάδιο και Β. Σουφλάκο, τον Γ.Γ. του Δήμου κ. Κ. Παπαγεωργίου καθώς και τον Πρόεδρο του Οργανισμού   Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης του Δήμου Καρδίτσας κ. Μιχ. Τάντο.

Ο κ. Βερίλλης σχετικά με το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κλειστό γυμναστήριο είναι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής μας και του τοπικού αθλητισμού και η πολιτεία που το εξήγγειλε από το 1997,  πρέπει να προχωρήσει στην άμεση δέσμευση των απαραίτητων πόρων. Η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο είναι βεβαίως σε ισχύ και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, με προοπτική να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2010. Κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας   κ. Αρναουτάκη του έθεσα το αίτημα της χρηματοδότησης. Ο κ. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά του για την περιοχή μας και για έναν Δήμο του μεγέθους του Δήμου Καρδίτσας .Υποσχέθηκε δε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δρομολογηθούν σύντομα θετικές εξελίξεις και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υποχρηματοδότησης του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου που θα καλύψει σημαντικές ανάγκες του Δήμου, αλλά και ολόκληρου του Νομού Καρδίτσας.

Παράλληλα η κατασκευή του θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για συμμετοχή της Καρδίτσας στους Μεσογειακούς Αγώνες 2007-2013, αλλά θα επιτρέψει και τη φιλοξενία αγώνων ή τουρνουά υψηλού επιπέδου.

Είναι μια απαίτηση της Καρδίτσας, που βρίσκεται πέρα και πάνω από πολιτικές ή κομματικές διαφορές. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απαραίτητη η υποστήριξη όλων των φορέων, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί απρόσκοπτα και ο Νομός να αποκτήσει επιτέλους μια αθλητική υποδομή υψηλών προδιαγραφών.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων προϋπολογισμού 8.804.000,00 € προκηρύχθηκε με διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με το σύστημα προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή με κατ΄ αποκοπήν εργολαβικό αντάλλαγμα για ολόκληρο το έργο, κατόπιν άδειας δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η δημοπρασία έγινε τον Νοέμβριο του 2004. Το έργο είναι ενταγμένο στη ΣΑΕΠ117-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με ΚΑ2004ΕΠ11700004 του προγράμματος  «ΕΛΛΑΔΑ 2004 – Δίκτυο Προπονητηρίων», με εγκεκριμένη πίστωση 4.960.976,52 €,

Μετά από την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών και την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος η Κ/Ξ Ν. & κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.- ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ Α.Ε.

Η προσφορά της αναδόχου Κ/Ξ ανέρχεται σε 8.752.286,32 € (συμπεριλαμβανομένου του εργολαβικού οφέλους, των απρόβλεπτων δαπανών, της αναθεώρησης και του ΦΠΑ).

Στοιχεία του έργου

Το έργο χωροθετείται στην περιοχή Αγίας Παρασκευής απέναντι από το 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας σε δημοτική έκταση 21 στρεμμάτων στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης και εφάπτεται στο υπό κατασκευή τμήμα της περιφερειακής οδού μεταξύ των οδών Φαναρίου και Ταυρωπού.

Το συγκρότημα του έργου   αποτελείται από 4 βασικά τμήματα:

1. Την κύρια αίθουσα του Γυμναστηρίου (αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής) ,

2. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων,

3. Τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των αθλητών, θεατών και των εκπροσώπων του γραπτού και του ηλεκτρονικού Τύπου και

4. Τον περιβάλλοντα  χώρο του συγκροτήματος.

1.1. Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ είναι ενιαίος χώρος, μη διακοπτόμενος από οποιοδήποτε οικοδομικό η άλλο στοιχείο, με ελάχιστες καθαρές διαστάσεις 46.00Χ30.00μ. και ελάχιστο απολύτως ελεύθερο ύψος 13,00 μ.

Θα χρησιμοποιείται για προπόνηση γυμναστικής, καθώς και για τις παρακάτω αθλοπαιδιές:

α.  Χειροσφαίριση (HANDBALL)

β.  Καλαθοσφαίριση (BASKETBALL)

γ.  Πετοσφαίριση  (VOLLEYBALL)

δ.  Μπάντμιντον

ε.  Πυγμαχία

στ. Ξιφασκία

ζ.  Ενόργανη γυμναστική

η.  Ρυθμική γυμναστική

θ.  Τζούντο

ι.   Πιγκ-Πογκ

ια. Τάε κβο ντο

ιβ.  Πάλη

ιγ.  Άρση Βαρών

1.2. ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ αποτελείται από τους χώρους εξυπηρέτησης των αθλουμένων, των προπονητών, διαιτητών κ.λ.π., τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, τις αποθήκες και το Μηχανοστάσιο.

1.3. ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ αποτελείται από τις μόνιμες και τις πτυσσόμενες κερκίδες, οι οποίες θα κατασκευαστούν παράλληλα προς τον μεγάλο άξονα της κύριας αίθουσας του Γυμναστηρίου. Οι κερκίδες έχουν χωρητικότητα από 2510 έως και 4138 θεατές ανάλογα με το άθλημα  και πληρούν, όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής και τις προσπελάσεις, απολύτως τον κανονισμό πυροπροστασίας.

1.4. Ο περιβάλλον χώρος του Γυμναστηρίου περιλαμβάνει:

1.4.1. Προσπελάσεις προς και από το κτιριακό συγκρότημα (οχήματα -πεζοί).

1.4.2. Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης οχημάτων (90 θέσεις)

1.4.3. Περίφραξη του οικοπέδου.

1.4.4. Διαμόρφωση χώρων πρασίνου.

1.4.5. Ηλεκτροφωτισμός, υδροδότηση και άρδευση περιβάλλοντος χώρου.

1.4.6. Λοιπές εγκαταστάσεις και λειτουργίες (π.χ. ανοικτά γήπεδα αθλοπαιδιών)

Προηγούμενο άρθρο Συγκαλείται το ΣΝΟ με θέμα τον Αχελώο
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ