Ειδήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανακατασκευής του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας προϋπολογισμού 120.000 € που  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Δήμου Καρδίτσας  και του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Την πρόοδο των εργασιών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κων. Ξυλομένο και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Κ. κ. Μιχ. Τάντο πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του γηπέδου.

Ήδη έχει γίνει η αφαίρεση του υπάρχοντος χλοοτάπητα μαζί με 30 εκ χώματος ενώ

σύμφωνα με τη μελέτη του έργου που συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου  προβλέπεται να γίνουν ακόμη τα εξής :

-Προμήθεια μεταφορά και τοποθέτηση γαρμπίλι (διαστάσεων 8-16mm), ύψους 10 cm, για τη σωστή λειτουργία του αποστραγγιστικού συστήματος.

-Προμήθεια μεταφορά και τοποθέτηση ρυζάκι (διαστάσεων 4-8mm), ύψους 5 cm, για τη σωστή λειτουργία του αποστραγγιστικού συστήματος.

-Τοποθέτηση εδαφικού προφίλ αμμώδους υποστρώματος (ποταμίσια άμμος πλυμένη κοσκινισμένη) ύψους 15cm, ενδεδειγμένου για ποδοσφαιρική χρήση.

-Η διάστρωση και ισοπεδοποίηση των αδρανών υλικών θα γίνει με ειδικό μηχάνημα λέιζερ καθώς και η δημιουργία κλίσεων

-Προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα σε μεγάλα ρολά.

-Εργασίες συντήρησης χλοοτάπητα (άρδευση, λίπανση, κούρεμα, βοτάνισμα και αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών).

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 4 μήνες.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με πυρηνόκαρπα
Επόμενο άρθρο Υποστελεχωμένη η Χειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου