Σε πλήρη εφαρμογή από Δευτέρα 17 Νοέμβρη η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Καρδίτσας


Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται εκ νέου εντός της εβδομάδας το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Καρδίτσας. Ήδη οι κάρτες βρίσκονται στα περίπτερα του κέντρου της πόλης για να μπορούν να τις προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι. Το μέτρο για το επόμενο τρίμηνο θα εφαρμοσθεί στους ίδιους δρόμους και με τους ίδιους όρους και χρεώσεις που προέβλεπε η Κανονιστική Απόφαση του 2008. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Καρδίτσας ξεκινά διαβούλευση με φορείς και πολίτες, αναμένοντας προτάσεις και παρατηρήσεις, ώστε σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του μέτρου κατά το παραπάνω διάστημα, να προχωρήσει στη συνέχεια σε όποιες αλλαγές κριθούν επιβεβλημένες, είτε αυτές αφορούν τα όρια της περιοχής εφαρμογής, είτε την τιμολογιακή πολιτική.

Ειδικότερα οι δρόμοι, όπου ισχύει ελεγχόμενη στάθμευση είναι:

Υψηλάντου (μέχρι διασταύρωση Μυρμιδόνων), Ιεζεκιήλ (μέχρι διασταύρωση Β. Τζέλλα), Λ. Σακελλαρίου, Γ. Μπότση (από Υψηλάντου έως Αβέρωφ), Νικηταρά (από διασταύρωση με Γ. Μπότση), Βασιαρδάνη ( μέχρι διασταύρωση με Καραϊσκάκη), Διάκου

(από Γ. Μπότση έως Πλαστήρα), Αβέρωφ (από Γ. Μπότση έως Πλαστήρα), Χαρίτου Κουμουνδούρου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Αζά, Σταμούλη, Άρνης, Σμύρνης (από Υψηλάντου έως Διάκου), Χατζημήτρου (από Υψηλάντου έως Αβέρωφ), Πλαστήρα, Β. Μετάξη

Μ. Αλεξάνδρου (από Υψηλάντου έως Διάκου), Αλλαμανή (από Ιεζεκιήλ έως Αβέρωφ)

Β. Τζέλλα ( από Ιεζεκιήλ έως Βασιαρδάνη), Μπλατσούκα ( έως Β. Τζέλλα) Γρηγ. Λαμπράκη (έως Ιεζεκιήλ) Καραϊσκάκη (από Αβέρωφ έως Μπλατσούκα) Ανδρ. Παπανδρέου (από Μπλατσούκα έως Καποδιστρίου)

Ωράριο ελεγχόμενης στάθμευσης

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα λειτουργεί, όσον αφορά στις θέσεις των επισκεπτών κατά τις καθημερινές (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από 08:00 έως 14:00 και 17:00 έως 21:00, ενώ τα Σάββατα θα λειτουργεί από 08:00 έως 14:00.

Κόστος στάθμευσης

Οι οδηγοί μπορούν να σταθμεύουν σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης με απλή ξυστή κάρτα στάθμευσης που διατίθεται από τα περίπτερα:

-Χρέωση 0,70 € ανά ώρα τις 2 πρώτες ώρες στάθμευσης και 1,40 € την 3η ώρα.

-Χρέωση ανά 1 ώρα

-Ελάχιστη διάρκεια στάθμευσης: 1 ώρα

Κάρτα στάθμευσης διαρκείας μονίμου κατοίκου

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, των οποίων η κατοικία βρίσκεται σε δρόμο εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης, επιτρέπεται στάθμευση απεριόριστη και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας του χρησιμοποιώντας τις ειδικές κάρτες διαρκείας μονίμων κατοίκων. Θα χορηγείται αποκλειστικά μια κάρτα ανά οικογένεια.

Οι κάτοικοι στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπορούν να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα (κάρτα στάθμευσης κατοίκου), αρχικά τρίμηνης διάρκειας (για το τρίμηνο της διαβούλευσης) η οποία θα χορηγείται από το Δήμο με αντίτιμο, το οποίο καθορίζεται σε 60 € και θα ισχύει για ένα όχημα ανά νοικοκυριό.

Η περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίζεται σε δύο τομείς, οι οποίοι καθορίζονται από τις εξής οδούς:

Τομέας Α: Καποδιστρίου – Γαρδικίου – Μυρμιδόνων – Υψηλάντου – Ταλιαδούρου -Β. Τζέλλα

Τομέας Β: Ταλιαδούρου – Υψηλάντου – Δ. Εμμανουήλ – 25ης Μαρτίου – Αβέρωφ – Β. Τζέλλα

Με τη συγκεκριμένη κάρτα, οι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα σε οποιαδήποτε θέση του τομέα της ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης, στον οποίο ανήκει η οικία τους, εκτός από τις ειδικές θέσεις ( ΑΜΕΑ,τραπεζών, κλπ.).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1.Τίτλος κυριότητας οικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο,

2.Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ,

3.Άδεια κυκλοφορίας οχήματος,

4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κατά περίπτωση,

5.Φωτοαντίγραφο φορολογικής δήλωσης κατά περίπτωση,

6.Φωτοαντίγραφο Ε9 κατά περίπτωση.

Κάρτα στάθμευσης διαρκείας επαγγελματία

Για τα οχήματα των επαγγελματιών, των οποίων η επιχείρηση βρίσκεται σε οδό εφαρμογής ελεγχόμενης στάθμευσης επιτρέπεται στάθμευση απεριόριστη και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας χρησιμοποιώντας τις ειδικές κάρτες διαρκείας. Θα χορηγείται αποκλειστικά μια κάρτα ανά επιχείρηση. Οι επαγγελματίες στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης θα μπορούν να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα (κάρτα στάθμευσης επαγγελματία), επίσης τρίμηνης διάρκειας, η οποία θα χορηγείται από το Δήμο με αντίτιμο 65 €

Ειδική κάρτα για ιδιωτικά οχήματα επαγγελματιών: 90 € ανά 3μηνο

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1.Τίτλος κυριότητας ή μισθωτήριο συμβόλαιο, στο οποίο να αναφέρεται η έδρα της επιχείρησης,

2.Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ,

3.Άδεια κυκλοφορίας ιδιωτικού ή επαγγελματικού οχήματος (μέχρι 4 τόνων μικτού βάρους),

4. Βεβαίωση επιμελητηρίου ή αντίστοιχου φορέα ότι διατηρούν επιχείρηση στη περιοχή του ΣΕΣ.

Αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση και οριστικοποιηθούν με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες οι όροι εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης και το τελικό αντίτιμο οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται και κάρτες εξαμηνιαίας και ετήσιας διάρκειας.

Στάθμευση ΑμεΑ

Αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, οι υπάρχουσες θέσεις θα παραμείνουν. Παρόλα αυτά, τα ΑμεΑ θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν ελεύθερα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και χωρίς χρονικό περιορισμό στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, εφόσον διαθέτουν το ευρωπαϊκό ειδικό σήμα Ατόμων με Αναπηρία.

Χώροι στάθμευσης δίτροχων

Επιτρέπεται ελεύθερα η στάθμευση των 2τρόχων όλο το 24ωρο μόνο σε ειδικές για 2τροχα θέσεις. Απαγορεύεται να σταθμεύουν σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - 19 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Τσιάκου για την επέτειο του Πολυτεχνείου