Σημαντικές διοργανώσεις της ΕΜΕ το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτώβρη


Το παράρτημα Ν. Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει δύο σημαντικές δραστηριότητες που αφορούν τους μαθητές του Νομού.

Το Σάββατο 19-10-2013 θα διεξαχθεί ο 74ος Πανελλήνιος διαγωνισμός της ΕΜΕ ο «Θαλής». Εξεταστικό κέντρο είναι το 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας , η ώρα προσέλευσης για τους μαθητές ορίζεται στις 8.30 π.μ. και οι εξετάσεις αρχίζουν στις 9.00 π.μ. Η συμμετοχή των μαθητών θα είναι πολύ μεγάλη , αφού περίπου 120 μαθητές εξεδήλωσαν μέσω των σχολείων τους ενδιαφέρον για το διαγωνισμό.
Την Κυριακή 20-10-2013 στις 11.00 στο Δημοτικό κινηματοθέατρο της πόλης θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών(Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) του νομού που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ την προηγούμενη χρονιά. Όλα τα ονόματα των μαθητών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Παραρτήματος http://mathkar.gr/index.php/home Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Μαθηματικών και πρόεδρος της ΕΜΕ κ. Γεώργιος Δημάκος θα μιλήσει στους μαθητές και στους παρευρισκόμενους . Επίσης ο κ Φουρτούνης Βασίλειος υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» θα ενημερώσει τους μαθητές για την έκδοση και τους σκοπούς του περιοδικού. Τέλος η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κ. Αρετή Φαλάγγα θα ενημερώσει μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς για το μεγάλο γεγονός της διοργάνωσης του 30ου συνεδρίου της ΕΜΕ που θα γίνει στην πόλη μας στις 8,9,10 Νοεμβρίου στην πόλη μας στους χώρους του Thessalikon Grand Hotel.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές να γραφτούν συνδρομητές στο περιοδικό «Μικρός Ευκλείδης» και να πάρουν το πρώτο τεύχος.
Σε όλους τους μαθητές θα διατεθούν εκτός από τους επαίνους και μικρά δώρα τα οποία προσφέρουν οι χορηγοί της εκδήλωσης: 1. Παπαβασιλείου Ε.&Α. Ο.Ε. Συστήματα Πληροφορικής και 2. Οπτικά Μακρής

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Τριτέκνων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ο Κ. Τσιάρας για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και την πρώην ΕΡΤ