Ειδήσεις

Σημαντικό έργο από την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας


Η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας να άρχισε λειτουργεί από τον  Δεκέμβριο  του 2018 στα πρότυπα   του Ιδρύματος «Τράπεζα Τροφίμων Ελλάδος -Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας” που ιδρύθηκε, με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, τον Ιούνιο του 1995. Η Τράπεζα Τροφίμων  Θεσσαλίας λειτουργεί ως αστική  μη κερδοσκοπική  εταιρεία  στη Λάρισα  με έδρα το 5ο χιλ. Λάρισας -Αθηνών σε χώρο που παραχώρησε δωρεάν η οικογένεια Χώτου.  Το  Δ.Σ. της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας αποτελείται  από τους Φωτεινή Μπλιάτσιου (Πρόεδρο), Θανάση Παιδή, Σάκη Κακαδιάρη, Κατερίνα Ιντζέ, Σαματιανή Τοπούζα, Σταματία Κοντονάσιου , στο οποίο όλοι συμμετέχουν εθελοντικά .

Στόχος του Ιδρύματος είναι η καταπολέμηση της πείνας και ο περιορισμός της σπατάλης.

Σε μια πολύ δύσκολη εποχή,  η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας  με τη βοήθεια  εθελοντών, τοπικών παραγωγών,  αλλά και πολλών εμπορικών και βιομηχανικών εταιρειών, προσπαθεί να  συμβάλει στο μεγάλο πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας  στη Θεσσαλία συγκεντρώνοντας τρόφιμα, αναψυκτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία συλλέγει , ταξινομεί και διανέμει δωρεάν στους συνανθρώπους μας, με μόνον όφελος την χαρά της προσφοράς !

Τους πρώτους μήνες λειτουργίας η τράπεζα τροφίμων έχει διανέμει πάνω από 30 τόνους τροφίμων στηρίζοντας το σημαντικό έργο των Ιερών Μητροπόλεων Λαρίσης,  Ελασσόνας , Βόλου , Καρδίτσας,  Τρικάλων , το Γηροκομείο Λάρισας,  το Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας, καθώς και το έργο δεκάδων  άλλων φορέων που προσπαθούν να ανακουφίσουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Προηγούμενο άρθρο Γλωσσικές-Γνωστικές Δεξιότητες & Αναπτυξιακές Διαταραχές
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα των εμποροϋπαλλήλων για την κινητοποίηση για την υγεία