Σημεία κεντρικής ομιλία Κ. Τσιάρα


«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει μια Ελλάδα στην Ευρώπη». Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες από την Καρδίτσα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία. Στην κατάμεστη αίθουσα του «Παυσίλυπου» εκατοντάδες φίλοι του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών έδωσαν ένα βροντερό παρόν, με παλμό και αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές.

Στα κυριότερα σημεία της ομιλίας του ο κ. Τσιάρας σημειωσε, πως: «Βρεθήκαμε σε εκλογές στη μέση του χειμώνα, σε εκλογές που δεν ήθελε κανείς και μας τις επέβαλλε η αντιπολίτευση, με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Συνέχισε έτσι την διχαστική του πολιτική, κρατώντας την χώρα δέσμια των μνημονίων. Όταν στις άλλες χώρες του Μνημονίου, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τα κόμματα όλου του πολιτικού φάσματος συναινούσαν και αποφάσιζαν από κοινού να μπουν σε μνημόνιο, να πάρουν μέτρα, οι εδώ «αντιπολιτευόμενοι» δήλωναν, πως θα σκίσουν τα μνημόνια και δεν πρόκειται να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Σήμερα αυτές οι χώρες βρίσκονται εκτός και δανείζονται ελευθέρα από τις αγορές χαράσσοντας την δική τους ανεξάρτητη πορεία». Και επεσήμανε: «Την Κυριακή έχουμε δύο βασικές επιλογές, δύο διαφορετικούς δρόμους. Από τη μία, μια διαδικασία ολοκλήρωσης του μνημονίου που βρίσκεται στο τέλος της. Από την άλλη, οι ψεύτικες ελπίδες και ο θολός λόγος που δεν ξέρουμε πού θα μας βγάλει».

Ο υποψηφιος Βουλευτης της Νέας Δημοκρατιας σημειωσε ότι: «Ερωτάται ο κ. Τσίπρας, πού θα βρει τα λεφτά για τις υποσχέσεις του; Για την επαναφορά συντάξεων και μισθών, για τους διορισμούς στο Δημόσιο. Ποτέ δεν πήραμε μια σαφή απάντηση. Αντίθετα έχουμε ακούσει κάθε είδους απίθανη λύση από τα στελέχη του. Μέχρι και για τύπωμα χρήματος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όμως, έχει μόνο δυο επιλογές. Ή να εφαρμόσει το περίφημο πρόγραμμα της ΔΕΘ, που οδηγεί στην σύγκρουση με την Τρόικα με ολέθριες συνέπειες ή να «συμβιβαστεί» σε μια συμφωνία μαζί της. Τότε, όμως, θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες και θα έχει ταλαιπωρήσει άσκοπα τον Τόπο, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κυβερνητικά γραφεία τα στελέχη του. Θυμάστε το 2009, έναν άλλο πρόεδρο κόμματος που έλεγε «λεφτά υπάρχουν»; Είδαμε όλοι πού οδήγησε αυτό… Από την παροχολογία στην καταστροφή. Δεν μπορούμε να το ξαναζήσουμε αυτό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσιάρας παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη, ενώ υπήρξαν και παραλείψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά και έγιναν λάθη, όπως και παραλήψεις. Αν συζητούσαμε γι’ αυτά, θα μιλούσαμε για ώρες και θα συμφωνούσα σε όλα. Και φυσικά, φταίει πρωτίστως το πολιτικό σύστημα για τις δυσκολίες μας». Και συνέχισε: «Αισθάνομαι την ευθύνη για το ότι δεν καταφέραμε να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης στους πολίτες, οι οποίοι δικαιολογημένα δυσφορούν, όταν υπάρχουν λίστες ανθρώπων, που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και δεν έχουν ελεγχτεί εξονυχιστικά. Όμως η συζήτηση αυτή είναι για άλλην ώρα. Τώρα είναι η ώρα της κάλπης και της ευθύνης, η ώρα να αποφασίσουμε ποιοί θα πάρουν αύριο τις τύχες της χώρας στα χέρια τους».

«Ακούσαμε να μιλάνε καθαρά για χρεωκοπία της χώρας κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ως πρότυπο έχουν την Αργεντινή και την Βενεζουέλα! Χρεωκοπία, όμως, σημαίνει και έξοδο από το Ευρώ. Και βέβαια, δεν μπορεί να είναι πρότυπο για την Ελλάδα οι τριτοκοσμικές χώρες της λατινικής Αμερικής, όπου οι άνθρωποι τρέφονται με δελτία δυο φορές την εβδομάδα! Δεν είναι μέλλον για την Ελλάδα αυτό…», δήλωσε και συνέχισε. «Όταν λέμε «έξοδος από το Ευρώ», μιλάμε για κάτι που μας αφορά όλους άμεσα. Μετά την στιγμιαία ισοτιμία, θα ακολουθήσει ασύλληπτη υποτίμηση του νέου νομίσματος. Αυτός που παίρνει π.χ. 500 Ευρώ θα παίρνει 500 «νέες δραχμές», αλλά αυτές οι 500 «νέες δραχμές» θα έχουν αξία ελαχίστων τελικά Ευρώ! Πως θα σταθεί λοιπόν μια κοινωνία, που δεν θα έχει την αγοραστική δύναμη να καλύψει βασικά ειδή πρώτης ανάγκης, όταν αυτά θα εισάγονται και θα πληρώνονται σε ευρώ;. Όταν μιλάμε για «Ευρώπη», να καταλαβαίνουμε τί λέμε. Σκεφτείτε τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας χωρίς τις επιδοτήσεις των τελευταίων δεκαετιών… Συγκεκριμένα ο νομός μας, οι αγροτικές μας τοπικές οικονομίες, επωφελήθηκαν σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι άλλες περιοχές — και με πολύ πιο καίριο, ουσιαστικό τρόπο. Χάρη στα χρόνια μας στην Ευρώπη είχαμε κατακτήσει μιαν ευημερία, που ειδάλλως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε, με τις δεδομένες συνθήκες. Και τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε και αυτά ακόμα τα λίγα που έχουμε συγκρατήσει».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσιάρας κάλεσε το συγκεντρωμένο πλήθος να στηρίξουν την παράταση και να οδηγήσουν μαζί τη χώρα πέρα από τις Συμπληγάδες, επισημαίνοντας: «Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε με οργή ή για εκδίκηση. Ψηφίζουμε με λογική και σωφροσύνη για το ποιός θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον–και πού ακριβώς θα την οδηγήσει. Εμείς θα την οδηγήσουμε πέρα από τις Συμπληγάδες. Και θα δείτε ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει την Κυριακή μια Ελλάδα στην Ευρώπη!».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ