Σημεία των καιρών – Γράφει ο Π. Σιούφας


Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου – η περιβόητη Ραχήλ Μακρή – υποψήφια τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε τον τρόπο για να λυθούν τα προβλήματα της οικονομίας. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Θα εκτυπωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος κάλπικο χαρτονόμισμα ποσού 100 δισεκατομμυρίων Ευρώ! Και λέω κάλπικου γιατί η έκδοση χαρτονομίσματος Ευρώ από άλλο φορέα πλην της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ισοδυναμεί με εκτύπωση πλαστού χαρτονομίσματος.

Άλλη βουλευτής η κ. Βαλαβάνη, υποψήφια τώρα βουλευτής του ίδιου κόμματος, δηλώνει με στόμφο, χωρίς όμως να εξηγεί τι θα συμβεί, ότι δεν θα πληρωθεί η δόση των 7,2 δις του Μαρτίου 2015.

Ο κ. Τόλιος στέλεχος του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι θα κεράσει έναν καφέ στους υπαλλήλους της Τρόϊκας και θα τους διώξει γιατί δεν θέλει να μιλάει με υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αλλά μόνο με ισότιμους πολιτικούς!

Ο γνωστός Αλ. Μητρόπουλος έχει υποσχεθεί ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ σε όλα τα δάνεια και όσοι τα πληρώνουν ασφαλώς είναι ηλίθιοι. Το τι θα συμβεί στο τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μας με αυτές τις αχρειότητες που λέει και τάζει, δεν λέγει.

Ο βουλευτής Ν. Βούτσης λέγει ότι εισόδημα μέχρι 24.000 Ευρώ θα είναι αφορολόγητο. Όμως το 85% των Ελλήνων φορολογουμένων δηλώνει εισοδήματα μέχρι 25.000 Ευρώ. Ποιοι και πως θα καλύψουν τη διαφορά δεν λέει.

Ο βουλευτής Ν. Δρίτσας λέγει ότι θα κρατικοποιήσει την ακτοπλοΐα, προς τέρψη των ακτοπλόων που χρεωστούν στις Τράπεζες πάνω από 800 εκατομμύρια Ευρώ και τα οποία σε μια τέτοια περίπτωση θα τα φορτωθεί ο Ελληνικός λαός.

Ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας εξαγγέλει την επανίδρυση της αλήστου μνήμης Ολυμπιακής, που τόσα δεινά φόρτωσε στην Ελληνική Οικονομία, για να το πάρει πίσω λίγες μέρες μετά, αφού διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι δεν υπάρχουν …… κεφάλαια για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο διευθυντής του προεδρικού πολιτικού γραφείου Παππάς δηλώνει ότι δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί με άλλο φόρο, με αφορολόγητο όριο όπως «συμπληρώνουν» ο περίφημος Στρατούλης 450.000 Ευρώ το άτομο και ο Μηλιός στις 200.000 το άτομο. Το 2010 ο φόρος ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο όριο 250.000 Ευρώ, απέφερε γύρω στα 500 εκατομμύρια Ευρώ. Που θα βρεθούν τα άλλα δεν λέει κανένας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από δημοσιογράφο στην τηλεόραση την αυτονόητα δημιουργούμενη ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά για να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας;» Η απάντηση που έδωσε ήταν απίστευτη και με άφησε άφωνο και κατάπληκτο όπως το ίδιο, θα άφησε φαντάζομαι όσους τον άκουγαν «Επειδή αυτή η συνέντευξη θέλω να είναι πραγματικά μη συμβατική, αυτή την ερώτηση δεν θα την απαντήσω» είπε! Με άλλα λόγια η απάντησή του ήταν “άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες”. Δέκα ημέρες πριν τις εκλογές επικαλούμενος … την μη συμβατικότητα, αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που όλοι οι λογικοί ψηφοφόροι θέλουν να ακούσουν απάντηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο εμφανιζόμενος και ως δυνάμει πρωθυπουργός, σε μια επίδειξη πρωτοφανούς χυδαιότητας και πολιτικού ρατσισμού, υποσχέθηκε στην ομιλία του στη Ρόδο ότι θα πηδήξει τους αντιπάλους του την επόμενη Κυριακή των εκλογών.

Έκπληκτοι ακούσαμε τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζεται για τους αντιπάλους του με τέτοιο τρόπο και να μας ετοιμάζει ιδιαίτερη σεξιστική μεταχείριση, υπό τους καγχασμούς βέβαια των συντρόφων του που τον άκουγαν. Όταν θυμάμαι τον Γ. Ράλλη που δεν δεχόταν ούτε την ηχητική αποδοκιμασία των αντιπάλων του, με πιάνει θλίψη για την συμπεριφορά αυτή του Αλέξη Τσίπρα, που δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια των χαμηλών ενστίκτων των οπαδών του και τον διακρίνει έλλειψη σεβασμού, πολιτισμού και παιδείας. Λυπάμαι…

Παύλος Β. Σιούφας

πρώην Βουλευτής

Προηγούμενο άρθρο Προγραμματισμός λειτουργίας Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Υπάρχει ελπίδα - Γράφει η Μ. Θεοχάρη