Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Προς την σωστή κατεύθυνση τα έκτακτα μέτρα


Ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμά πώς τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση. Απαιτούν όμως ιδιαίτερη εξειδίκευση και ευελιξία, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Η προσπάθεια θα ευδοκιμήσει, εάν όλοι, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και κράτος συνεργαστούν και συνεχίσουν να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Για τον ΣΘΕΒ και τις επιχειρήσεις-μέλη του προέχει πρωτίστως η προστασία της υγείας των εργαζομένων και επιπλέον η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό, εκτός από τη συνεργασία, χρειάζεται και η απαραίτητη στήριξη. Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση δείχνουν πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και στέκεται αρωγός στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους εργαζομένους σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Είμαστε στην αρχή μιας κολοσσιαίας αλλαγής σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, του ανθρώπινου πολιτισμού, της παραγωγικής διαδικασίας, του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών, του υγειονομικού μοντέλου…όλα αλλάζουν άρδην!

Αυτή την ώρα χρειάζεται όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η εμπιστοσύνη στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και η κοινωνική αλληλεγγύη θα επιτρέψουν την συντόμευση των δεινών που επέφερε η πανδημία στις επιχειρήσεις, στους εργαζομένους, στους αυτοαπασχολουμένους και σε όλους τους συνανθρώπους μας.

Σε αυτήν την εθνική μάχη o ΣΘΕΒ μαζί με όλους τους κοινωνικούς εταίρους θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων του.

Προηγούμενο άρθρο Έντονες προσβολές από το κυκλοκόνιο παρατηρούνται σε ελαιόδεντρα
Επόμενο άρθρο ZAGORIN: Ανοσοποιητικό Σύστημα και Μήλα