Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Τα τρέχοντα ζητήματα στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με στελέχη του Υπ. Εργασίας


Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων – εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 αναφέρθηκαν εκτενώς σε ειδική τεχνική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ για τις επιχειρήσεις μέλη του, με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς καθώς και στελέχη από τον Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ ο κ. Χ. Ιωάννου και η κα Κ. Δασκαλάκη ενώ την τηλεδιάσκεψη συντόνισε εκ μέρους του ΣΘΕΒ η Γ. Διευθύντρια κα Ελ. Καματέρη.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων για την επίλυση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εργατική νομοθεσία λόγω των συνεχών εξελίξεων που προκύπτουν, η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα καθώς και η εν μέρει επίλυση των τεχνικών ερωτημάτων / προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή των τελευταίων εργασιακών διατάξεων.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την ενίσχυση της απασχόλησης και για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτό.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν στελέχη από το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού και των οικονομικών τμημάτων των επιχειρήσεων- μελών του ΣΘΕΒ όπου ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου για όλες τις επικείμενες εξελίξεις σε όλο τον φάσμα των εργασιακών ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις μέλη.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποκτά η Καρδίτσα