Σπύρος Ταλιαδούρος: «Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να υπάρξει αύριο κυβέρνηση»


«Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να υπάρξει αύριο κυβέρνηση. Η σωτηρία της πατρίδας είναι πάνω από οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα. Πρέπει όλοι να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσε την πρώτη θέση καθαρά στη Ν.Δ. την καθιστά τον κύριο παράγοντα αυτής της αυριανής κυβέρνησης.

Οι στόχοι πρέπει να είναι η επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του Μνημονίου που διατάραξαν την κοινωνική συνοχή και από την άλλη πλευρά να υπάρξει η επανεκκίνηση της οικονομίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, οι στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, η μείωση της φορολογίας, η προσέλκυση επενδύσεων ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά η ανάπτυξη στη χώρα μας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Νομίζω πως αυτούς τους  στόχους όλα τα κόμματα πρέπει να τους ακολουθήσουν, αυτά τα κόμματα τα οποία έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γιατί θα πρέπει το συμφέρον της πατρίδας να είναι πάνω από τα μικροκομματικά. Να μην βρουν διάφορες προφάσεις για να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Ο σεβασμός στις υποχρεώσεις σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πως η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα. Αντίθετα, η μονομερής καταγγελία θα οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα οικονομικά την πατρίδα μας. Ο σεβασμός στις υποχρεώσεις σημαίνει ότι σεβόμαστε εκείνα τα οποία έχουν συμφωνηθεί και έχουν δοθεί χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση εκείνων των όρων που κρίνουμε ότι δεν βοήθησαν στο να βγει η χώρα μας από την ύφεση, όπως είναι οι φορολογίες, οι περικοπές μισθών, τα υπερβολικά χαράτσια και όλα αυτά τα οποία οδηγούν σε περεταίρω ύφεση.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι όροι που τους είχαμε ψηφίσει εμείς στο Μνημόνιο και λένε για στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις, μείωση του ελλείμματος κλπ.

Εμείς θεωρούμε ότι η μείωση του ελλείμματος μπορεί να προέλθει από έναν άλλο δρόμο. Είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και όχι ο δρόμος των συνεχών περικοπών».

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Δημητρίου Σιούφα
Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινή εκδήλωση των ΚΔΑΠ Γαρδικίου – Γιολδάση στο Παυσίλυπο