Σπ. Ταλιαδούρος: Ενίσχυση του τουρισμού στην Καρδίτσα


Ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Σπ. Ταλιαδούρος, πρ. Υφυπουργός Παιδείας, επισκέφθηκε την Κερασιά, το Κρυονέρι,την Πεζούλα, τη Φυλακτή, το Νεοχώρι,τον Μπελοκομύτη, την Καστανιά, το Λαμπερό, τον Μεσενικόλα, το Μορφοβούνι, την Μητρόπολη και τι Φράγκο, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους αντάλλαξαν απόψεις για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο κ. Σ. Ταλιαδούρος επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης στην Καρδίτσα, γιατί ο Τουρισμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα της Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας. Ειδικότερα ανέφερε:

«Ο τουρισμός αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας και έσοδα για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια μακροχρόνια τουριστική πολιτική ούτως ώστε ο ελληνικός τουρισμός να ξαναγίνει σύντομα πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα για το νομό Καρδίτσας:

-Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου στην Καρδίτσα, στη Λίμνη Πλαστήρα. Ήδη το χιονοδρομικό κέντρο της Καρδίτσας έχει ενταχθεί στα υπό αδειοδότηση και επιχορήγηση χιονοδρομικά κέντρα της χώρας με σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Τουρισμού και έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο το ξύλινο σαλέ.

-Θα πρέπει να προωθηθεί η κατασκευή του υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα. Ήδη έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια η περιβαλλοντική μελέτη.

-Σημαντική επίσης είναι η ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνεργασία βέβαια πάντα με την Εκκλησία.

-Θα πρέπει να κατασκευασθεί ο δρόμος Μουζάκι-Λίμνη Πλαστήρα για τον οποίον έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη, ο οποίος θα συνδέσει την Λίμνη Πλαστήρα με τα Μετέωρα.

Οι ως άνω παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την ενίσχυση της προσέλκυσης τουριστών και την κατά συνέπεια προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στο νομό Καρδίτσας, ούτως ώστε να καταστεί σημαντικός τουριστικός πόλος, ανοίγοντας τον δρόμο στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη».

Προηγούμενο άρθρο Θερμή υποδοχή του Ποταμιού σε Λαμία και Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Σπ. Ταλιαδούρου