Σπ. Ταλιαδούρος: «Εξετάζεται η δυνατότητα αποκατάστασης της αδικίας εις βάρος των ιδιωτών φυσικών προσώπων ομολογιούχων»


Σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των ιδιωτών φυσικών προσώπων, που περιελήφθησαν στο «κούρεμα» και τη διαδικασία του PSI, καθώς η πλειοψηφία αυτών είναι απλοί καταθέτες – αποταμιευτές της καθημερινότητας ο Aναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρας, αναφέρει ότι η δυνατότητα αποκατάστασης εξετάζεται αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις.

 

Ειδικότερα, η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

 

«Σε απάντηση της με αρ. πρωτ.1056/28.8.12 Ερώτησης σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου του ν. 4050/2012 «Κανόνες τροποποιήσεως τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων» (ΦΕΚ Α’ 36/23.2.2012), και με την αριθμ.5 της 24-2-2012 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α’ 37/24.2.2012), μεταξύ άλλων ορίστηκαν ποιοι από τους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου είναι οι επιλέξιμοι τίτλοι, καθώς και η έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης τους και ο καθορισμός των όρων ανταλλαγής τους. Οι τίτλοι των οποίων οι κάτοχοι είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στους επιλέξιμους τίτλους.

Τέλος με την αριθ. πρωτ. 2/20964/0023Α/9.3.12 απόφαση του Υπουργού νέων τίτλων ομολόγων και τίτλων ΑΕΠ του Ελληνικού Δημοσίου», η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 682/2012 τεύχος Β’, αποφασίστηκε η ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων που είχε εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο πριν την 31/12/2011 (επιλέξιμοι τίτλοι), με νέα ομόλογα των οποίων η ονομαστική αξία είναι μικρότερη κατά 53,5% χωρίς καμία εξαίρεση.

Η δυνατότητα αποκατάστασης της ανωτέρω κατηγορίας φυσικών προσώπων που αγόρασαν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, εξετάζεται αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις.»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θέσεις και προτάσεις της Οικόσφαιρας και της Οικολογικής γιορτής για τα δικαιώματα των ζώων με αφορμή την θανάτωση των σκυλιών στην πόλη μας
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: «Νέο απόκτημα του Συλλόγου μας»