Σπ. Ταλιαδούρος: Η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά προς το αύριο ή θα γυρίσει στο καταστροφικό παρελθόν;


Σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις στους Σοφάδες, Ματαράγκα, Μασχολούρι, Πύργο Κιερίου, ο Σ. Ταλιαδούρος επεσήμανε ότι: «το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει σταθερά προς το αύριο ή θα γυρίσει στο καταστροφικό παρελθόν». Ειδικότερα ο κ. Σ. Ταλιαδούρος τόνισε τα εξής:

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή δεν αφορά μόνο τη δικιά μας Παράταξη, αφορά όλους τους Έλληνες. Όσους θέλουν να μείνει η χώρα στο ευρώ. Γιατί η απέναντι πλευρά μας φέρνει σε σύγκρουση με όλη την Ευρώπη. Αφορά εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα κονδύλια από την Ευρώπη. Οι εκλογές αυτές αφορούν τους αγρότες μας που θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται οι αγροτικές επιδοτήσεις από την Ευρώπη. Αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ,, η ανάπτυξη από την Ευρώπη. Δεν μπορείς να κάνεις σύγκρουση με την Ευρώπη και μετά να περιμένεις η Ευρώπη, με την οποία τα έχεις βάλει, να σου δίνει τα λεφτά. Δεν μπορείς να είσαι εναντίον της Ευρώπης και να περιμένεις περισσότερα χρήματα να πάρει η Ελλάδα στο μέλλον από την Ευρώπη.

Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, του το έχουν ήδη πει δημόσια, πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις, ότι καμιά χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχτεί να κουρέψει τα δάνειά της. Και απλούστατα, γιατί μας έχουν δανείσει ακόμα και φτωχότερες από την Ελλάδα χώρες, με επιτόκια χαμηλότερα από κείνα που οι ίδιοι πληρώνουν. Το ξέρει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κούρεμα δεν θα γίνει. Και ρωτάω τότε γιατί το κάνει;

Γιατί φτιάχνει έτσι το άλλοθί του. «Δεν φταίω εγώ», θα πεi «οι κακοί Ευρωπαίοι δεν με άφησαν να κουρέψω το χρέος, όπως σας είχα υποσχεθεί». Γι αυτό και δυστυχώς πρέπει να σας βάλω ή νέους φόρους ή χέρι στις καταθέσεις σας ή και φόρους και χέρι στις καταθέσεις σας. Αυτή είναι η σκηνοθεσία της Απάτης.

Είπαν ότι θα φορολογήσουν με συντελεστή 60% τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων.

Μίλησαν για φόρο ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλουν στα ακίνητα της μεσαίας τάξης και βγήκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, που υπολογίζει το φόρο αυτό είκοσι φορές μεγαλύτερο από το σημερινό.

Επίσης είπαν ότι θα βάλουν φόρο και σε κάθε τραπεζική συναλλαγή, από το ΑΤΜ και τη μισθοδοσία, μέχρι τη σύνταξη και τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Και είπαν ακόμα ότι θα κάνουν εσωτερικό δανεισμό, βάζοντας έτσι χέρι στις καταθέσεις.

Χρειάζεται σήμερα ο τόπος, για να βγούμε μια και έξω από την κρίση, να έχουμε ενότητα στα δύσκολα οι Έλληνες και η Νέα Δημοκρατία και πρώτο κόμμα θα είναι και ο κεντρικός κορμός αυτής της συμμαχίας υπέρ της Ευρώπης που αναζητά η πατρίδα μας, θα είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας που προσπαθεί να ξαναβουλιάξει την Ελλάδα στο χθες!

Επιστροφή στα ελλείμματα, επιστροφή στο Μνημόνιο, επιστροφή στην ύφεση! Αυτά θα συνέβαιναν, αν εκείνοι κέρδιζαν. Ίσα-ίσα τη στιγμή που μέσα σε δυόμισι χρόνια με αγώνα μηδενίσαμε τα ελλείμματα, βγήκαμε από την ύφεση και βγαίνουμε από το Μνημόνιο.

Προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο! Στους μισούς υπόσχονται τα πάντα. Με χρήματα που δεν υπάρχουν. Και στους άλλους μισούς τους κλείνουν το μάτι και τους λένε το αντίθετο, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να κάνουμε εκείνα που υποσχόμαστε. Η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να κάνει ζημιά στην οικονομία. Είδατε τις εξελίξεις με τις τράπεζες. Η Ελληνική πραγματικότητα ήδη αντιδρά. Οι ξένες αγορές αντιδρούν. Μπαίνουμε πια στην περίοδο της ανάπτυξης και μπορούμε να αρχίσουμε να ανακουφίζουμε τον κόσμο. Βγαίνουμε από τα Μνημόνια και γι’ αυτό μπορούμε να δώσουμε ξανά στον κόσμο. Τι μπορούμε να δώσουμε; Να σας πω μερικά από εκείνα που έχουμε προγραμματίσει άμεσα:

Πρώτον, σταδιακή μείωση στο φόρο επιχειρήσεων από το 25% σήμερα στο 15%! Με πρώτο βήμα τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015. Θα μειώσουμε το φόρο επιχειρήσεων κατά 3% και κατά 2% κάθε χρόνο τα επόμενα χρόνια! Αυτό το μπορούμε και θα το κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λέξη «επιχειρήσεις» δεν προβλέπει τίποτε. Τάζει απλώς σε όλους τα πάντα, αλλά σε εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, στον Έλληνα επιχειρηματία μικρομεσαίο, στο μεγάλο επιχειρηματία, στον καινούργιο επιχειρηματία, σε αυτόν που ονειρεύεται να γίνει επιχειρηματίας, για εκείνον δεν υπάρχει.

Δεύτερον, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7%. Θα ξεκινήσει το 7% το 2015. Γιατί με τα μέτρα που πήραμε για να θωρακίσουμε το στόχο του Προϋπολογισμού, μπορούμε από φέτος να το μειώσουμε αυτό. Και σταδιακά στα επόμενα χρόνια, να φτάσουμε στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που ήταν το 2014.

Τρίτον, ο ανώτατος φόρος θα πάει στο 33%. Από 42% που είναι σήμερα. Σας είπα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τον προανήγγειλε για 60%.

Και φτάσανε ακόμα να μας πουν ότι θα βάλουν φόρο- το ξαναλέω- σε κάθε χρηματοπιστωτική συναλλαγή. Από τη σύνταξη του αγρότη που μπαίνει στην τράπεζα, μέχρι και τη συναλλαγή στο ΑΤΜ λένε ότι θα φορολογήσουν. Αυτό θα ήταν πραγματικά φοροκαταιγίδα.

Επομένως, εμείς αυτό είμαστε. Είμαστε ο δρόμος που οδηγεί σε μια Ελλάδα δυναμική, παραγωγική, με ευκαιρίες για όλους».

Προηγούμενο άρθρο Το Πρόγραμμα «SMART WATER» υλοποίει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Σπ. Ταλιαδούρου