Σπ. Ταλιαδούρος: «Την άμεση λήψη μέτρων για την αποτελεσματική και έγκαιρη συνολική αντιμετώπιση του πράσινου σκουληκιού ώστε να μην κινδυνεύσει και η φετινή βαμβακοπαραγωγή»


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη λήψη μέτρων για την αποτελεσματική και  έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου του πράσινου σκουληκιού που για τρίτη συνεχή χρονιά πλήττει τους βαμβακοπαραγωγούς του Θεσσαλικού κάμπου και θέτει σε κίνδυνο τη φετινή παραγωγή.

Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

 

«H αυξημένη επανεμφάνιση του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού στις βαμβακοκαλλιέργειες του Θεσσαλικού κάμπου, που πιστοποιείται και από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Αντιπεριφέρειας Λάρισας έχει ανησυχήσει τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας για δύο λόγους. Πρώτον γιατί για πρώτη χρονιά το πράσινο σκουλήκι εμφανίζεται πρόωρα, στα μέσα Ιούνιου και δεύτερον διότι η αντιμετώπιση του φαινομένου με μεμονωμένους ψεκασμούς στις δύο προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους δεν ήταν αποτελεσματική.

 

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα και για τους αγρότες που έχουν δει το εισόδημα τους να συρρικνώνεται δραματικά η πιθανότητα απώλειας της φετινής παραγωγής και των εσόδων αυτής θα δώσουν τη χαριστική βολή στην βιωσιμότητα της αγροτικής δραστηριότητας αλλά και στην εθνική οικονομία αφού το βαμβάκι ήταν το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν το πρώτο τρίμηνο του 2012.

 

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

 

Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε ώστε να διασφαλισθεί η αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου του πράσινου σκουληκιού που για τρίτη συνεχή χρονιά πλήττει τους βαμβακοπαραγωγούς του Θεσσαλικού κάμπου και θέτει σε κίνδυνο τη φετινή παραγωγή;»

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανταπάντηση στον κ. Παπαλό:«Είναι ώρα για έργα στην Καρδίτσα»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα συνεργείων ΟΣΔΕ 2012 από Τρίτη 10-07-2012