Σπ. Ταλιαδούρος: «Την αποζημίωση των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης Δεκεμβρίου 2012 του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας»


 

Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητά την αποζημίωση των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης Δεκεμβρίου 2012 του Δήμου Σοφάδων.

 

Ειδικότερα η ερώτηση του κ. Σ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης Δεκεμβρίου 2012 που έπληξαν το νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα το Δήμο Σοφάδων προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και ζημιές τόσο σε αγροτικές καλλιέργειες και αποθηκευμένα αγροτικά προϊόντα όσο και σε αστικές οικιακές και οικιακές υποδομές.

Ειδικότερα η έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένης μεγάλης έκτασης υλικές ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές των οικισμών του Δήμου και ιδιαίτερα στους οικισμούς Δασοχωρίου και Μελλισοχωρίου, όπου γκρεμίστηκαν μάντρες και αυλές, ξηλώθηκαν δρόμοι και αγωγοί ύδρευσης ενώ 38 κατοικίες πλημμύρισαν, ζημιές που οι υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων έχουν ήδη καταγράψει.

Καθώς οι συμπολίτες μας της ελληνικής περιφέρειας πλήττονται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αφανίζουν τη γεωργική παραγωγή που στηρίζει την τοπική οικονομία η αποζημίωση των πληγέντων εκ μέρους της πολιτείας θα αποτελούσε μια ανάσα στη δυσβάστακτη καθημερινότητα συνανθρώπων μας που αγωνίζονται για την επιβίωση τους.

 

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Θα εξετάσει τη δυνατότητα αποζημίωσης των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 29ης Δεκεμβρίου 2012 του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας;

Προηγούμενο άρθρο Υπογραφή Σύμβασης Τεχνικού Συμβούλου του Έργου: «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμών εντός Λεκάνης Απορροής Λίμνης Πλαστήρα»
Επόμενο άρθρο Αφιερωμένο τους ιερωμένους της Αργιθέας το φετινό ημερολόγιο – λεύκωμα του Συλλόγου Λεοντίτου