Σπ. Ταλιαδούρος: «Την αποκατάσταση της αλήθειας για το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού»


   Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ζητά εκ νέου την αποκατάσταση της αναληθούς αναφοράς για το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας από τον επίσημο κόμβο πληροφόρησης για μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, «ΟΔΥΣΣΕΥΣ – Πολιτιστική Κληρονομιά», στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Επισημαίνουμε ότι η ερώτηση αυτή είναι η δεύτερη που υποβάλλει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο της Βουλής ο κ. Ταλιαδούρος, αφού στην από 28.7.2011 (αριθ. πρωτ. 20844) Ερώτηση του για το ίδιο θέμα δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση ενώ όπως αναφέρει στην τωρινή του ερώτηση ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., που είναι και ο αρμόδιος φορέας δεν έχει προέβη μέχρι σήμερα, στις απαραίτητες ενέργειες για την διόρθωση της αναληθούς πληροφόρησης του κοινού.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρει:

«        Mε την ευκαιρία της διοργάνωσης διάλεξης, με θέμα «Η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας», από την Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, επανέρχομαι στην από 28.7.2011 (αριθ. πρωτ. Ερωτ. 20844, της Βουλής των Ελλήνων / Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου) Ερώτηση μου, με θέμα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» για την οποία μέχρι σήμερα δεν έλαβα ουδεμία απάντηση ενώ ούτε και η αρμόδια υπηρεσία, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την διόρθωση της αναληθούς αναφοράς, στις ώρες λειτουργίας του Μουσείου από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Ειδικότερα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, http://www.culture.gr/. και στον κόμβο «ΟΔΥΣΣΕΥΣ – Πολιτιστική Κληρονομιά», που αποτελεί και τον επίσημο κόμβο πληροφόρησης για μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα με έκπληξη διαπιστώνει κανείς ότι η αναφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας είναι αναληθής, αφού στο πεδίο ωράριο λειτουργίας γράφει «κλειστό», παραπληροφορώντας κάθε πιθανό επισκέπτη της Δυτικής Θεσσαλίας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Και πράγματι είναι άξιο απορίας πώς συμβαίνει αυτό, αφού το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, που εποπτεύεται από την ΛΔ’ ΕΠΚΑ, Υ.Μ. του ΥΠΠΟ, από το Μάιο του 2010 που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, λειτουργεί με κανονικό ωράριο για τους επισκέπτες του ενώ συμμετέχει ενεργά και στην υλοποίηση εκδηλώσεων που οργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Επιπλέον το φωτογραφικό υλικό που διατίθεται στην ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ φτωχό σε σχέση με τα σημαντικά εκθέματα που ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να θαυμάσει.

Όταν ο τουριστικός τομέας αποτελεί τον βασικότερο τομέα επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας εμφανίζεται ως κλειστό για το ενδιαφερόμενο κοινό;
  • 2. Γιατί η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και η την ΛΔ’ ΕΠΚΑ, Υ.Μ. που εποπτεύει το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας δεν συνεργάζονται ώστε να προβληθούν φωτογραφίες των σημαντικότερων εκθεμάτων του Μουσείου, που αναδεικνύουν το ρόλο και την σπουδαιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και των εκθεμάτων αυτών στην πολιτιστική ζωή της Δυτικής Θεσσαλίας;
  • 3. Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι σχετικές φωτογραφίες που προβάλλουν τα μουσεία της χώρας, εάν στόχος αυτών είναι πράγματι η αύξηση της επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας και επομένως η αύξηση των εσόδων για το κράτος;»
Προηγούμενο άρθρο «Να παταχθούν οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» ζητά η Μαρία Θεοχάρη
Επόμενο άρθρο Δημοτική μουσική σχολή Σοφάδων: « Υψηλοί οι στόχοι για τη νέα σχολική χρονιά»