Σπ. Ταλιαδούρος: «Την παρέμβαση της πολιτείας για να μπει τέλος στην αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση των επιδοτήσεων που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι από την Αγροτική Τράπεζα»


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη και Οικονομικών, κ.Ι. Στουρνάρα, ζητά την παρέμβαση της πολιτείας για να μπει τέλος στην αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση των επιδοτήσεων που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι από την Αγροτική Τράπεζα.

 

Ειδικότερα η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

 

«Μεγάλες διατάσεις έχει πάρει τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο παράνομης παρακράτησης από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ, των επιδοτήσεων που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, έναντι των χρεών τους προς την τράπεζα. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων αλλά και των αγροτών καθώς με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στόχευαν να προμηθευτούν ζωοτροφές σε μια περίοδο που οι τιμές τους έχουν αυξηθεί και η ρευστότητα τους είναι μηδενική.

 

Η αυθαίρετη και απαράδεκτη αυτή πράξη της παρακράτησης ποσών από την Αγροτική Τράπεζα έχει καταγγελθεί από το σύνολο του κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, ο οποίος ζητά από την πολιτεία να επιμεληθεί του θέματος, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τους επιστραφούν άμεσα τα χρήματα των επιδοτήσεων τους που τα δικαιούνται και έχουν απόλυτη ανάγκη για την αγορά ζωοτροφών εν όψει και της χειμερινής περιόδου.

 

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

Θα υπάρξει παρέμβαση προκειμένου να δοθούν επιστραφούν τα χρήματα των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους, χρήματα που αυθαίρετα η ΑΤΕ έχει παρακρατήσει;»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αυστηροί οι έλεγχοι στη διάρκεια της εμποροπανήγυρης - Από ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία για την πάταξη του παραεμπορίου
Επόμενο άρθρο Δήλωση του προέδρου ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας Ντ. Διαμάντο