Σπ. Ταλιαδούρος: «Την συνέχιση της χρηματοδότησης του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, κατόπιν της ανακοίνωσης της απόφασης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) να ματαιώσει τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, αλλά και της δήλωσης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνου, στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τη διαχείριση των θεμάτων της Θεσσαλίας, επειδή η ΔΕΜΑ πήρε από την Ελλάδα τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών ζητά τη συνέχιση της χρηματοδότησης του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας καθώς το έργο αυτό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και για το οποίο έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1 εκατ. Ευρώ αποτελεί εχέγγυο πολιτιστικής, τουριστικής ανάπτυξης κα προβολής της πόλης της Καρδίτσας και του Νομού ευρύτερα.

 Ειδικότερα, η ερώτηση έχει ως εξής:

«Ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί στην κοινωνία της Καρδίτσας, κατόπιν της ανακοίνωσης της απόφασης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) να ματαιώσει τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, στη Λάρισα και το Βόλο.

Είναι γεγονός ότι η ματαίωση του αθλητικού αυτού γεγονότος έχει δυσαρεστήσει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Θεσσαλούς γιατί είχε συνδεθεί με την αθλητική, πολιτιστική, οικονομική και τουριστική αναβάθμιση όλης της Θεσσαλίας, μέσω της δημιουργίας έργων υποδομής, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως έργα πνοής για τη Θεσσαλία. Δυστυχώς όμως τα έργα αυτά σήμερα βρίσκονται μετέωρα.

Ένα τέτοιο έργο είναι και το υπό κατασκευή Κλειστό Γυμναστήριο των 3.000 θέσεων, στην πόλη της Καρδίτσας, που είναι ενταγμένο στα μεσογειακά έργα, αφού θα φιλοξενούσε τους αγώνες χάντμπολ, και το οποίο αποτελεί έργο ζωτικής ανάγκης για την κοινωνία της Καρδίτσας, που το αγκάλιασε εξ αρχής με μεγάλη θέρμη. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης των 21 στρεμμάτων από το Δήμο της Καρδίτσας για την κατασκευή του.

Επισημαίνουμε ότι το έργο αυτό, προϋπολογισμού 8.804.000 εκ. Ευρώ, έχει προκηρυχθεί με διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με το σύστημα προσφοράς, που περιλαμβάνει μελέτη και κατασκευή με κατ’ αποκοπή εργολαβικό αντάλλαγμα, για ολόκληρο το έργο κατόπιν άδειας δημοπράτησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες κατασκευής του βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι σήμερα έχουν ήδη δαπανηθεί περισσότερα από 1εκ Ευρώ.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να χρηματοδοτήσουν και να κατοχυρώσουν την ολοκλήρωση του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας, που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή;»

Προηγούμενο άρθρο Εορτή Αγίου Βουκόλου Επισκόπου Σμύρνης
Επόμενο άρθρο Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το 3ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δ. Καρδίτσας