Σπ. Ταλιαδούρος: «Τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και του κύρους των ΤΕΙ που λόγω της δραματικής μείωσης της χρηματοδότησης τους αδυνατούν να εφαρμόσουν τους εγκεκριμένους τετραετείς ακαδημαϊκούς προγραμματισμούς τους»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ενώ έχει κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις γνωστές διατάξεις περί διοικήσεων των πανεπιστήμιων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων. με Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, στο Πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καταγγέλλει την δραματική μείωση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ της χώρας που οδηγεί αναπόφευκτα στη μη εφαρμογή των εγκεκριμένων τετραετών ακαδημαικών – αναπτυξιακών προγραμματισμών των ΤΕΙ και ζητά  από την κυβέρνηση τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των ΤΕΙ για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους.

 Ειδικότερα η ερώτηση  του κ. Ταλιαδούρου είναι η εξής:

«Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ της χώρας μας λόγω της δραματικής μείωσης της χρηματοδότησής τους καθώς και λόγω της μη εφαρμογής των ήδη καταρτισμένων και εγκεκριμένων τετραετών ακαδημαϊκών-αναπτυξιακών προγραμματισμών.

          Οι συνεχείς περικοπές στις χρηματοδοτήσεις κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2009-2010 και 2010-2011 έφτασαν το 50%, οδηγώντας τα Ιδρύματα σε οικονομικό αδιέξοδο και θέτοντας σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία τους. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να εφαρμόσει τους τετραετείς ακαδημαϊκούς προγραμματισμούς που είχαν καταρτιστεί μετά από συναινετικές διεργασίες με τα Ιδρύματα και είχαν εγκριθεί  από το Υπουργείο Παιδείας και Οικονομίας, βάσει του άρθρου 5 του ν.3549/2007.

         Η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός:

-Για ποιό λόγο δεν εφαρμόζετε τους ήδη καταρτισμένους και εγκεκριμένους τετραετείς  ακαδημαϊκούς- αναπτυξιακούς προγραμματισμούς των Ιδρυμάτων;

-Ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την χρηματοδότηση των ΤΕΙ της χώρας μας;

-Σε ποιές ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των ΤΕΙ  και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους;»

Προηγούμενο άρθρο Ο Νίκος Παππάς στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Επόμενο άρθρο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤ. ΝΕΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Δ. ΣΟΦΑΔΩΝ