Σπ. Ταλιαδούρος: «Tη συνέχιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας»


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Πολιτισμού και Τουρισμού ζητά τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας, προκειμένου και ο Δήμος Καρδίτσας να πάψει να αιμορραγεί οικονομικά, λόγω της ποινικής ρήτρας των 1.800 Ευρώ που πληρώνει στην ανάδοχο εταιρεία του έργου κάθε ημέρα αλλά και για να αποκτήσει επιτέλους η πόλη της Καρδίτσας έναν αθλητικό χώρο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μικρών και μεγάλων.

 Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Η κατασκευή του ενταγμένου το 2003 στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004 έργου «Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων αθλημάτων» με Κ.Α. 2004ΕΠ11700004,  υπάρχουσα πίστωση 4.960.976,52,και με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καρδίτσας, έχει αρχίσει να κατασκευάζεται το 2004, κατόπιν την έγκριση δημοπράτησης από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός του έργου διενεργήθηκε στις 17/11/04 και το αποτέλεσμα του εγκρίθηκε στις 19/09/07 ενώ στις 13/12/07 το Ελεγκτικό Συνέδριο με τη με αρ. 830/07 πράξη του Ε’ κλιμακίου του συναίνεσε στην υπογραφή της σύμβασης. Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/02/08 για συνολικό ποσό 8.826.458,24 Ευρώ και με αρχική προθεσμία περαίωσης τις 600 ημέρες.

Επιπλέον στις 21/12/2010 ο Δήμος Καρδίτσας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γεώργιο Νικητιάδη, θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής καθορίστηκε το βασικό πλαίσιο συμφωνίας των συμβαλλόμενων μερών και προσδιορίστηκαν τα μέσα, οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης  της συμφωνίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου και την τελική απόδοση του σε χρήση από τη νεολαία του Νομού.

Σήμερα όμως ο Δήμος Καρδίτσας πληρώνει 1.800 Ευρώ την ημέρα ως ποινική ρήτρα στον ανάδοχο του έργου αφού αδυνατεί να καταβάλει το χρηματικό ποσό που οφείλει για εργασίες που έχουν εκτελεσθεί και ολοκληρωθεί.

Το γεγονός αυτό αποτελεί άμεση οικονομική επιβάρυνση του Δήμου σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία η ζημιά δε μπορεί να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο αν δεν καταβληθούν τα ποσά για πιστοποιημένες εργασίες που έχουν εκτελεστεί, αφού το συνολικό ποσό για αυτές ανέρχεται σε 1,5 εκ. Ευρώ.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • 1. Προτίθενται να χρηματοδοτήσουν το Δήμο ώστε να σταματήσουν οι δικαστικές απαιτήσεις της αναδόχου εταιρείας για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας;
  • 2. Προτίθενται να χρηματοδοτήσουν και να κατοχυρώσουν την ολοκλήρωση του έργου του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας, που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή;»
Προηγούμενο άρθρο Τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου και Αγ. Θεοδώρου συνάντησε στη βουλή ο βουλευτής Καρδίτσας Σπ. Ταλιαδουρος
Επόμενο άρθρο - ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Κάλεσμα των φορέων για συμμετοχή όλων των Καρδιτσιωτών