Ειδήσεις

Στέλιος Μπακλαβάς: όνειρα οικεία / προσωπογραφίες εικαστικών


Από το απόγευμα της Παρασκευής η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας προτείνει μία καινούρια έκθεση, ο τίτλος της οποίας είναι: όνειρα οικεία / προσωπογραφίες εικαστικών· πρόκειται για 35 φωτογραφικά πορτρέτα του εικαστικού φωτογράφου Στέλιου Μπακλαβά, στα οποία παρουσιάζονται εικαστικοί καλλιτέχνες. Ο Στέλιος Μπακλαβάς στη δουλειά του αυτή αξιοποιεί την τεχνική της διπλής λήψης, την συνδυαστική και σκηνογραφική του άποψη και φωτογραφίζει επάλληλα άποψη ενός εικαστικού έργου και την μορφή του / της δημιουργού του. Αναπάντεχα στην εκτύπωση οι λήψεις αυτές αλληλο-συγχέονται κι έτσι οι εικαστικοί τοποθετούνται σκηνογραφικά μέσα στο ίδιο τους το έργο. Αυτό το φωτογραφικό σύνολο δωρίθηκε από τον δημιουργό του στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη του παρουσίαση στην Καρδίτσα, αφού όμως προηγουμένως φωτογραφίες από αυτήν την ενότητα έχουν παρουσιαστεί σε αρκετές εκθέσεις και φωτογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Μπακλαβάς (1963) είναι εικαστικός φωτογράφος. Σπούδασε φωτογραφία στη Σχολή Σταυράκου. Πραγματοποίησε αρκετές ατομικές και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις από το MUSEE FRANCAIS DE LA PHOTOGRAPHIE, ParisFrance (σε διαγωνισμό με θέμα: ο κόσμος στο δρόμο / 1994 & αγορές / 1995, οπότε έλαβε το 3ο βραβείο), το INSTITUT MUNICIPAL d’ ACCIO CULTUREL, Reus, Cataluña – Spain / 2002) και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Κρήτη) / 2005. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του ΦΟΙΒΟΣ / Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων. Κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας.

Για ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη (τηλ.: 2441.0.79119 & 2441.0.79937 και email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr)

διάρκεια: 11 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2018

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

   Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

   Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με πυρηνόκαρπα
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια του Δημάρχου Καρδίτσας στην ομάδα του Α.Σ.Κ.