Ειδήσεις

Στήριξε το εγχείρημα της Περιφέρειας για την δημιουργία καταδυτικών πάρκων


Στήριξε το καινοτόμο και πρωτοποριακό ευρωπαϊκό εγχείρημα της #Περιφέρειας_Θεσσαλίας για Ευρωπαϊκή διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα #BLUEMED

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απευθύνεται  στους πολίτες προκειμένου να ψηφίσουν το βίντεο, που προωθεί το πρόγραμμα BLUEMED για την δημιουργία καταδυτικών πάρκων.

Το «BLUEMED», στοχεύει να υποστηρίξει και να προωθήσει την βιώσιμη και υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά της Μεσογείου. Αυτό θα επιτευχθεί με προγραμματισμό, έλεγχο και συντονισμό των υποβρύχιων Μουσείων, των καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων ενημέρωσης (KACs) σε 5 πιλοτικές θέσεις: CapoRizutto και Baia (Ιταλία), Δυτικός Παγασητικός και Σποράδες (Ελλάδα) και Cavtat (Κροατία).

Το διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 «BLUEMED», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες προγράμματα της οικογένειας INTERREG να συμμετέχει στο διαγωνισμό μαζί με άλλα έξι προγράμματα “InterregTalks: 6 projects, 1 Slam”, ο οποίος διοργανώνεται από το INTERACT και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων.

Το BLUEMED είναι μια πρωτοβουλία έρευνας και καινοτομίας για την προώθηση της «γαλάζιας» οικονομίας στη λεκάνη της Μεσογείου μέσω της συνεργασίας. Αποτελεί στρατηγική αναφοράς για τις μεσογειακές χώρες στο να συνεργαστούν για μια υγιή, ασφαλή και παραγωγική Μεσογειακή Θάλασσα. Η πρωτοβουλία BLUEMED θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κοινωνικής ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης στον θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα, μέσω της υλοποίησης της ατζέντας στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας, της BLUEMED SRIA.

 

Προηγούμενο άρθρο Την κάλυψη των κενών ζητούν οι Θεσσαλοί δάσκαλοι
Επόμενο άρθρο Συνέδριο απόδημων Θεσσαλών: Η ιστορία της χώρας μας στην ιατρική