Ειδήσεις

Στήριξη της άλλη ρΟΤΑ στον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα αγωνίζονται μαζικά, αποφασιστικά και δυναμικά ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο απολύσεων και δέχονται χυδαίες επιθέσεις, τόσο από την κρατική καταστολή των ΜΑΤ όσο και από τους συκοφαντικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής «αντιπολίτευσης».

Το επίμαχο αίτημα είναι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες και να μην πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων οι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που επί χρόνια προσφέρουν στην δημόσια εκπαίδευση.

Το αίτημα αυτό είναι πανομοιότυπο με το δικό μας αίτημα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εργαζομένων στους ΟΤΑ, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες και να μην πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων εργαζόμενοι  με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβερνητική μεθόδευση την οποία στηρίζουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι λίγες με το σταγονόμετρο μόνιμες θέσεις και όλοι οι υπόλοιποι να εναλλάσσονται στην φτώχεια, ανάμεσα στον στρατό των ανέργων και των ελαστικών εργαζομένων.  Το ζήσαμε σε όλο το μεγαλείο στους ΟΤΑ με τους παρατασιούχους , με χιλιάδες από αυτούς να πετάγονται στον δρόμο μετά από χρόνια δουλειάς. Θα προσπαθήσουν να ξαναπαίξουν το ίδιο έργο με τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους .

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μετά τους ελαστικά εργαζόμενους, σειρά έχουμε όλοι εμείς.

Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας. Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για το δικαίωμα στη δουλειά και για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων και άλλων υπήρεσιών, την οποία θα ακολουθήσει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να «καλυφθεί το κόστος» του ιδιώτη.

Τέρμα πια στην κοροϊδία. Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση συνάδελφου συμβασιούχου. Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να κλιμακωθεί και να επεκταθεί.

Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι θέμα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζόμενων για:

 

  • Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Εγγραφή όλων τους συμβασιούχων στο σωματείο των ΟΤΑ.
  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.
Προηγούμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Πρόεδρε καλό ταξίδι….
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Παπαλός για τον θάνατο του Δημήτρη Σιούφα