Σταυροδρόμι για την Ελλάδα η επομένη των εκλογών


Η κρισιμότητα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι διπλή: Δεν αφορά μόνο στο ερώτημα, ποιο κόμμα θα κόψει πρώτο το νήμα και θα λάβει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. Αφορά επίσης και στο κρίσιμο ερώτημα, ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν μετέπειτα.

Δεν αναφέρομαι στο ζήτημα του μνημονίου, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταργήσει άμεσα και μονομερώς. Ούτε αναφέρομαι στην προληπτική γραμμή στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει, για να συνεχίσει ομαλά η ανασυγκρότηση της εθνικής μας οικονομίας.

Αναφέρομαι σε πολιτικές που θα ακολουθηθούν μεσοπρόθεσμα και ανεξάρτητα από τα παραπάνω δεδομένα, αφού στην ουσία πρόκειται για τις βασικές επιλογές, που θα στιγματίσουν την ταυτότητα της Ελλάδας και την μελλοντική της πορεία, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, σε σχέση με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το τι θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο, που – κατά την άποψη μου – πρέπει να αποτελέσει το βασικό κριτήριο επιλογής των πολιτών. Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρώ υποχρέωση μου να αναδείξω σε όλους τους συμπολίτες μας, κάποιες βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα.

Ένας κύριος άξονας των πολιτικών μας προτεραιοτήτων, επικεντρώνεται στη μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες υπερφορολογούνται λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε στη Χώρα. Όπως είναι γνωστό, ότι τα οριζόντια μέτρα που πάρθηκαν λόγω του επείγοντος και της έκτακτης ανάγκης, δημιούργησαν αδικίες. Η μείωση της φορολογίας και η αποκατάσταση των αδικιών είναι άμεση προτεραιότητα και είχε εξαγγελθεί πολύ πριν τις εκλογές.

Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις εναντίον της γραφειοκρατίας. Πρόκειται για ριζικές τομές στη δημόσια διοίκηση, ώστε να επιτύχουμε ένα πιο λειτουργικό και ευέλικτο κράτος, στο οποίο θα ελαχιστοποιηθούν οι ατέλειωτες ουρές και οι καθυστερήσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης.

Μειώνοντας τη γραφειοκρατία και βάζοντας, επιτέλους μετά από πολλές χαμένες δεκαετίες, τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας, το κράτος θα μπορέσει να δώσει περισσότερα κίνητρα και καλύτερες αποδοχές στα στελέχη και τους ευσυνείδητους υπαλλήλους, που υπηρετούν με αποτελεσματικό τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Αυτό θα ισχύσει τόσο στη δημόσια διοίκηση, στη δημόσια υγεία όσο και στη δημόσια παιδεία.

Ο δεύτερος τομέας, που θα ωφεληθεί από τις μεταρρυθμίσεις, θα είναι ο ιδιωτικός τομέας, που η Νέα Δημοκρατία – σε πλήρη αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ – θεωρεί τον στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής επιχειρηματικότητας. Αυτό θα επιτευχτεί με τα εκατοντάδες νέα σχέδια επενδύσεων που έχουν υποβληθεί ή έχουν εγκριθεί σε όλη την Ελλάδα, την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, που επί δεκαετίες παρέμενε ανενεργή.

Στον αντίποδα, υπάρχουν άλλοι που θεωρούν, ότι οι ξένες επενδύσεις ισοδυναμούν με ξεπούλημα. Για αυτό, θέλουν να τις ματαιώσουν και να τις διώξουν. Στα δικά τους μάτια, ανάπτυξη σημαίνει να μοιράζει το κράτος λεφτά, και μάλιστα δανεικά. Όμως, όποιος δανείζεται χωρίς να αποπληρώνει, καταλήγει να πνίγεται στα χρέη. Όμως αυτό, προφανώς δεν τους νοιάζει. Όπως δεν τους νοιάζει, ότι ακριβώς έτσι, από τα ελλείμματα και τον υπερδανεισμό, καταλήξαμε στην κρίση και τα μνημόνια. Και σε αυτό θέλουν να μας ξανά γυρίσουν οι εν λόγω συνιστώσες. Αυτό λοιπόν είναι το σταυροδρόμι της Ελλάδας, και εμείς, οι πολίτες, επιλέγουμε το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε.

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα – υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Κ. Τσιάρα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Α. Σκόνδρα