Ειδήσεις

Στα Βαρδούσια, Βελούχι, Άγραφα και Τόμαρο το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας


«Με εξέπληξες ευχάριστα. Δεν περίμενα ένα επαρχιακό θέατρο να παρουσιάσει μία τόσο πολύ καλή παράσταση. Οι θεατρικοί σου διάλογοι ήταν τόσο πραγματικοί και αληθινοί που πρέπει να εργάστηκες σε κάποιο Υπουργικό γραφείο, τα θερμά μου συγχαρητήρια», είπε μεταξύ άλλων επαινετικών λόγων στον Δημήτρη Απ. Ρήτα ο πρ. Υπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Ιωαννίνων, μετά την εντυπωσιακή παράσταση του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, πριν από λίγες μέρες, στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων, με την κωμωδία του «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», έργο κλασικό πλέον, αφού παρουσιάστηκε σε 389 πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, σκορπώντας το γέλιο και τη χαρά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Ο πρ. Υπουργός γνώρισε, συγχάρηκε και μίλησε αρκετή ώρα με όλους τους ηθοποιούς, κάθισε μαζί τους στο τραπέζι και εξέφραζε συνεχώς τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριάτου.

Η ανωτέρω παράσταση ήταν μία από τις παραστάσεις που πραγματοποίησε το Π. Θ. Καρδίτσας σε ορεινά χωριά, με υψόμετρα περίπου 1.500 μέτρα, πάνω στα βουνά Βαρδούσια, Βελούχι, Άγραφα και Τόμαρο (Μυρίκη, Βραγκιανά, Λίππα, κλπ), συνεργαζόμενο με τους Δήμους Καρπενησίου, Δωδώνης κλπ. Παρουσίασε την ανωτέρω κωμωδία και την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», που έσπασε το φράγμα των 100 παραστάσεων, αφού ήδη παρουσιάστηκε σε 110πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας την πολύ πετυχημένη πορεία των άλλων κωμωδιών του Καρδιτσιώτη συγγραφέα με τις σπουδαίες διακρίσεις στο θέατρο και στο τραγούδι.

Η είσοδος για τους θεατές των παραστάσεων ήταν ελεύθερη. Το Π. Θ. Καρδίτσας σκόρπισε άφθονο και αβίαστο γέλιο και μεγάλη χαρά, βάλσαμο στις ψυχές των θεατών σε μια εποχή που δύσκολο «βγαίνει» το γέλιο, αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, ότι είναι ένα από τα πιο αξιόλογα θέατρα της επαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βαρδούσια τίμησαν τον Δημήτρη Απ. Ρήτα με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον πολιτισμό και την κοινωνία.

Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Βάιος Ρήτας, Απόστολος Χαλαβέτας, Απόστολος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας. Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική και τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-Ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Οι προσεχείς παραστάσεις : Ανθοχώρι 21/8, Αργιθέα 22/8, Ματαράγκα 23/8, Αμάραντος 24/8, Νεράιδα 25/8.

Οι Δήμοι που θέλουν συνεργασία, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Ρήτα, 2441072720 και κιν. 6976074465.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε την προετοιμασία του το ανδρικό τμήμα του Ηρακλή Παλαμά
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Καρδίτσας-Λαμίας