Ειδήσεις

Στα Βραγκιανά συνεδρίασαν οι Αργιθεάτες


Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Αχελώου στα Βραγκιανά η 7η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣ, και στη συνέχεια ακολούθησε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας η οποία συντελέστηκε στο πρώην Γυμνάσιο Βραγκιανών.

Ήταν μία εξαιρετικά παραγωγική ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά θέματα και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αρχικά, εγκρίθηκαν ομόφωνα ο απολογισμός δράσης και διαχείρισης του Δ.Σ. και των λοιπών οργάνων της Π.Ο.Α.Σ., οι οικονομικοί απολογισμοί τόσο των πεπραγμένων της προηγούμενης χρήσης όσο και ειδικότερα του Ανταμώματος και καθορίστηκε το εισηγητικό πλαίσιο του προγράμματος δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τη νεοσύστατη Επιτροπή Νεολαίας για τις διεργασίες ανάδειξης της Επιτροπής και για την ιδέα και τη συνδιοργάνωση του MusicbytheLakeFestival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Στεφανιάδας ύστερα από πρόσκληση του πρωτοβάθμιου μέλους μας, του Συλλόγου Στεφανιωτών «Η ΙΤΙΑ» και στέφθηκε από τρομερή επιτυχία. Τέλος, γνωστοποίησαν στο Δ.Σ. την τιμητική πρόσκληση που έλαβε η νεολαία για συμμετοχή της στη 12η Συνάντηση της Νεολαίας της Π.Ο.Ε. η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κερατέα Αττικής, αποδεικνύοντας με το «καλημέρα» τη δυναμική της Επιτροπής και επιβεβαιώνοντας τη διάθεση όλων των νέων που την απαρτίζουν για εντυπωσιακή συνέχεια.

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που ακολούθησε ήταν ιδιαιτέρως σημαντική. Αν και οι ακραίες καιρικές συνθήκες που έπληξαν την περιοχή μας δεν επέτρεψαν σε αρκετούς ακόμη αντιπροσώπους να είναι παρόντες, ωστόσο εκπρόσωποι από τα περισσότερα μέλη μας παρευρέθηκαν και συμμετείχαν κανονικά στις διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Από πλευράς Δ.Σ. έγινε μία αναλυτικότατη και πληρέστατη εισήγηση για τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο πρώτο έτος λειτουργίας της Π.Ο.Α.Σ., καθώς και για τα οικονομικά δεδομένα. Οι επαφές με θεσμικούς παράγοντες, η εισδοχή νέων μελών-σωματείων, η σύσταση Επιτροπών Ανταμώματος, Συνεδρίου και Νεολαίας, η πραγματοποίηση εκδήλωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Καρδίτσα προς ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης τροφίμων και ενδυμάτων για τους άπορους συμπατριώτες μας στην Αργιθέα, η διεξαγωγή του Ανταμώματος με νέα μορφή, πλούσιο πρόγραμμα, 3μερη διάρκεια και φιλοξενία νέων Αργιθεατών από όλη την Ελλάδα, η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στη Λίμνη Στεφανιάδας και γενικότερα η υιοθέτηση μίας νέας φιλοσοφίας που βασίζεται στο κλίμα συνεργασιών και ομοψυχίας, αποτελούν επιγραμματικά κάποιους από τους πλέον βασικούς άξονες του πρώτου έτους δράσης του Δ.Σ.που αναφέρθηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά.

Εκτιμήθηκε εν συνεχεία από όλους τους ομιλούντες πως ήταν αδιαμφισβήτητα μία πετυχημένη χρονιά και μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συνέχισης προς την ίδια κατεύθυνση. Αποφασίστηκε δηλαδή να επαναληφθούν οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που επιχειρήθηκαν κατά τον πρώτο χρόνο και να ενισχυθεί το πρόγραμμα δράσης με τη διεξαγωγή Συνεδρίου. Επίσης, κρίθηκε απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλα τα μέλη-σωματεία της Π.Ο.Α.Σ. ακόμα περισσότερο, να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των μελών, και συμφωνήθηκε πως η Π.Ο.Α.Σ. θα στηρίξει συντεταγμένα όποια πρόταση κατατεθεί για εκδήλωση. Το σώμα των αντιπροσώπων, ακόμη, πληροφορήθηκε για την τελευταία εξέλιξη από μεριάς θεσμικών επαφών, καθώς αντιπροσωπεία της Π.Ο.Α.Σ. θα παραβρεθεί στις 10,11 και 12 Οκτωβρίου 2016 στις Βρυξέλλες, όπου και θα συμμετέχει στο EuropeanWeekofRegionsandCities.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε να ζητήσει το Δ.Σ. από το Δήμο Αργιθέας κοινή συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ., καθώς και εκπροσώπων όλων των σωματείων με τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης και όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στο άμεσο μέλλον, ώστε να τεθούν οι στέρεες βάσεις για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και για χάραξη κοινής πορείας με γνώμονα την ανάδειξη της Αργιθέας.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ψηφίστηκαν ομόφωνα και με τον τρόπο αυτό, συντελέστηκε με τον πλέον ιδεατό τρόπο η επίσημη έναρξη της νέας διαχειριστικής περιόδου για το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.

 

 

Η Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Νανά Μαυραντζά                                 Ανδρέας Στεργίου

 

Προηγούμενο άρθρο Επιμορφωτικό πρόγραμμα από τον ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ