Στα λευκά όλος ο Νομός – Ελαφριά χιονόπτωση ακόμα και στην πόλη


Με χιόνια ξημέρωσε σήμερα ακόμα και η πόλη της Καρδίτσας καθώς το κύμα κακοκαιρίας έχει κάνει αισθητή την παρουσία του παντού.
Από νωρίς, στην πόλη της Καρδίτσας είχαμε μία πολύ ελαφριά χιονόπτωση που έδωσε μία ξεχωριστή νότα, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα πάρα μονάχα μία μικρή ταλαιπωρία σε όσους έχουν να φροντίσουν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής καθότι παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Σε ό, τι αφορά στα ορεινά του Νομού, και σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, το ύψος του χιονιού δεν ξεπερνάει τα 15 με 20 εκατοστά.
«Τα μηχανήματά μας έχουν όλους τους δρόμους ανοιχτούς. Όσοι κινηθούν στα ορεινά θα πρέπει να προσέχουν τον παγετό που περιμένουμε. Όποιος θέλει να επισκεφθεί τις λίμνες και τα ορεινά μας, οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παραμένει σε συνεχή επιφυλακή και είναι πανέτοιμη να επέμβει σε ό, τι κι αν χρειαστεί.
Ο καιρός την Πρωτοχρονιά
Παρόμοιο θα είναι σε όλη τη χώρα το σκηνικό του καιρού ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιώτικες περιοχές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σχηματιστεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού