Ειδήσεις

Στην αιμοδοσία της Ιτέας ο Σύλλογος Αιμοδοτών Παλαμά


Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, έγινε η προγραμματισμένη αιμοδοσία των αιμοδοτών της Ιτέας,σε αίθουσα της κοινότητας. Στην αιμοδοσία παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά, ο πρόεδρος Αλέκος Γκαζούνης και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Μπενέκης.

Ψυχή της αιμοδοσίας και παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο ακούραστος παπά-Βασίλης Γερούκης. Από το 1979 ξεκίνησε την αιμοδοσία στην Ιτέα. Έχει καλύψει αναρίθμητα περιστατικά συγχωριανών του που χρειάστηκαν αίμα.Σε κάθε αιμοδοσία ανταποκρίνονται οι αιμοδότες της Ιτέας και συγκεντρώνονται 50 περίπου πολύτομες μονάδες αίματος.Αίμα αρκετό να καλύψει όλες τις ανάγκες και να υπάρχει και«απόθεμα» 300 μονάδες!.

Μαζί του ο παπά-Σπύρος Ντάφος και ο παπά-Γιώργης Λιάπης που φέρνουν αιμοδότες από Φύλλο και Συκεώνα αντίστοιχα.Αυτή η οργάνωση της αιμοδοσίας,πρέπει να βρει μιμητές σε κάθε χωριό και κωμόπολη, ώστε να λυθεί το πρόβλημα αίματος και να καταργηθεί στην πράξη το ΄΄αίμα αντικατάστασης” από το συγγενικό περιβάλλον του ασθενή και να αναβάλλονται χειρουργεία.

Ως Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Π. στηρίζουμε και επιβραβεύουμε τέτοιες προσπάθειες, απόδειξη η παρουσία μας στην παραπάνω εκδήλωση.

Πολλά  Μπραβο από μέρους μας στον παπα-Βασίλη και μακάρι να συνεχίσει για καιρό ακόμη να επιτελεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο.

Προηγούμενο άρθρο Δέματα αγάπης από τον Ε.Ε.Σ.
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ: Συνάντηση Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας Πολεοδομίας