Ειδήσεις

Στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας η Ασημίνα Σκόνδρα


Μία άκρως  συμβολική επίσκεψη, στην Αστυνομική  Δ/νση Καρδίτσας, πραγματοποίησε χθες,  η π. Βουλευτής της ΝΔ του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, θέλοντας με την παρουσία της να δηλώσει ότι  οι πολίτες τιμούν την ΕΛΑΣ, αναγνωρίζουν το έργο της και την εμπιστεύονται.

Γνωρίζουν ότι η έξαρση της ανομίας και της παραβατικότητας,  είναι ευθύνη της πολιτικής,  που ακολουθεί η κυβέρνηση  και αποτέλεσμα της ιδεοληψίας της.

Η κ. Σκόνδρα συναντήθηκε αρχικά με τον νέο Αστυνομικό Δ/ντή κ. Γεώργιο Κατέρη, τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο του.

Συζήτησαν επί της ουσίας, για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Δ/νσης, του  προσωπικού και στα μέτρα προστασίας των πολιτών.

Στη συνέχεια η π. Βουλευτής  συναντήθηκε με Υποδιευθυντές της Δ/νσης και Διοικητές των Τμημάτων,  όπου ενημερώθηκε για ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους.

Η επίσκεψη της κ. Σκόνδρα, ολοκληρώθηκε με την συνάντηση  του Δ.Σ. της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας.  Τόσο ο Πρόεδρος κ. Μαυρογιώργος  όσο και τα μέλη,  έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν , και εξέφρασαν τις ανησυχίες  και τους προβληματισμούς τους.

Αναφέρθηκαν  επίσης στις δραστηριότητες,  που αναπτύσσει η Ένωση και στους στόχους,  που έχουν για το μέλλον.

Ευχαρίστησαν την κ. Σκόνδρα για την επίσκεψή της και δεν παρέλειψαν να της αναγνωρίσουν, την έμπρακτη στήριξή της, κατά το διάστημα της κοινοβουλευτικής της θητείας.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης η π. Βουλευτής δήλωσε:

« Σοβαρά και αλλεπάλληλα γεγονότα κατά της ΕΛΑΣ, από τον «Ρουβίκωνα» και άλλους αναρχοαντιεξουσιαστές, δημιουργούν σε όλους μας την πεποίθηση, ότι η ίδια η  Αστυνομία έχει καταστεί στόχος.   Η παθητική στάση, που εντέλλονται  από την πολιτική ηγεσία να τηρούν, τραυματίζουν το κύρος και την αξιοπιστία των αστυνομικών μας.

Η εικόνα όμως είναι επίπλαστη και το γεγονός, ότι δεν υπήρξε αντίδραση  στα τελευταία περιστατικά της βίας  κατά των αστυνομικών σε δικαστική αίθουσα, την  επίθεση σε Αστυνομικά Τμήματα  και περιπολικά και τον έλεγχο στοιχείων αστυνομικού, από μέλη του Ρουβίκωνα, οφείλεται στις άνωθεν εντολές.

Ο Ρουβίκωνας και οι κάθε είδους αναρχικοί,  είναι γνωστό, ότι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης και ένα βασικό κομμάτι της εκλογικής της βάσης.  Η ανοχή λοιπόν  στην ανομία, είναι πολιτική θέση και στάση της κυβέρνησης,  και  η Αστυνομία υποχρεούται να υπακούσει.

Ως πολιτικός και ως πολίτης, αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ κοντά στους  αστυνομικούς μας, να εξάρω το έργο τους και να αναγνωρίσω, ότι παρ΄όλο τους μισθούς πείνας, τα πενιχρά μέσα  και τους κινδύνους στους οποίους βρίσκονται εκτεθειμένοι,  κάνουν το καθήκον τους με ζήλο και ευθύνη.

Μετέφερα τις θέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη,  ότι η ασφάλεια και η νομιμότητα είναι για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα  και προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας.  Η ΕΛΑΣ λοιπόν με την νέα κυβέρνηση της ΝΔ ,θα έχει αφ΄ενός την στήριξη που αρμόζει και αφ΄ετέρου θα είναι εκείνη, που θα συμβάλει καθοριστικά να επανέλθει στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα ασφάλειας,  που δυστυχώς τώρα απουσιάζει παντελώς.»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι γυναίκες τιμούν την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Οι φορείς της Καρδίτσας τιμούν την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου