Ειδήσεις

Στην Καρδίτσα η 1η ετήσια ημερίδα με θέμα: Ποιότητα ελληνικού βαμβακιού


Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών – Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος διοργανώνουν την 1η ετήσια ημερίδα με θέμα: «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ» η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνητικών – αναπτυξιακών έργων: α) «Ταξινόμηση 1% των παραγόμενων δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος σε επίπεδο χώρας για τη δημιουργία εθνικού φακέλου ποιότητας» και β) «Διερεύνηση ποιοτικών χαρακτηριστικών βάμβακος από ποικιλίες που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και ομαδοποίηση αυτών με βάση την ποιότητα», έργα που έχουν ανατεθεί από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος.

Στην ημερίδα αναμένονται να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης ενώ τοποθετήσεις θα γίνουν και από εκπροσώπους του ΥΠΑΑΤ και φορέων της αλυσίδας παραγωγής βάμβακος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Προηγούμενο άρθρο Μέχρι τις 28/2 η θεώρηση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα