Στην Καρδίτσα ο Θερμοπυλών Ιωάννης


Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννη συνεχίζεται στην Καρδίτσα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Εισαγωγή στην Εξομολογητική» που υλοποιείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Οι εργασίες του προγράμματος πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ).

Η έναρξη των εργασιών έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα με την εισαγωγική εισήγηση του διευθυντή του ΙΣΔΕ Καρδίτσας Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου και συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου με θέμα: «Οι ποιμαντικές διαστάσεις του μυστηρίου της εξομολόγησης».

Το σημερινό θέμα που άκρως εμπεριστατωμένα ανέπτυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης είχε τίτλο: «Ελευθερία – Υπακοή και ευθύνη του εξομολογούμενου – πρακτικά θέματα».

Σημειωτέον ότι το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα παρακολούθησαν όλοι οι ιερείς – πνευματικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών, ενώ στη σημερινή εισήγηση παραβρέθηκαν ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου καθώς και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωσαν τους Καρδιτσιώτες για την κοινωνική εργασία
Επόμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην κεντρική πλατεία