Ειδήσεις

Στην Καρδίτσα ο πρόεδρος της Αναγέννησης Θεμιστοκλής Καραμπέκος


Στην Καρδίτσα βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Αναγέννησης Θεμιστοκλής Καραμπέκος, μετά την απόφασή του να συνεχίσει αυτό που άρχισε πριν ένα χρόνο, την ενεργοποίηση ξανά και την άνοδο της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες.

Η επίσκεψη αυτή ήταν προγραμματισμένη για μια σειρά από τρέχοντα ζητήματα, παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα η ΑΣΑ δεν γνωρίζει την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο, που και αυτή όπως φαίνεται δεν θα λήξει κανονικά στις 30 Ιουνίου όπως κάθε χρόνο, αλλά πολύ αργότερα.

Η Παγκόσμια υγειονομική κρίση που έφερε τα πάνω κάτω, επηρέασε και τον αθλητισμό σε όλα του τα επίπεδα, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή των πρωταθλημάτων, την ανακήρυξη πρωταθλητών στα γραφεία και τα χαρτιά και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, τις τροποποιήσεις των υπαρχόντων προκηρύξεων και τις αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών !!!

Από την Παρασκευή το βράδυ 12/6 μέχρι και την Κυριακή 14/6 αργά το απόγευμα που αναχώρησε, είχε πολλές επαφές και συναντήσεις, με ανθρώπους του ποδοσφαίρου εντός και εκτός οικογένειας της ΑΣΑ, εκπροσώπους των τμημάτων και θεσμικούς φορείς, για πληρέστερη ενημέρωση και χάραξη στρατηγικής τις επόμενες κρίσιμες μέρες, δεδομένου ότι η Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ έλαβε χώρα την Τρίτη 16/6 και αμέσως μετά η Τακτική στις 30/6 όπου θα συζητούνταν και οι αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων. Στα πλαίσια αυτών και η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Αλέξανδρο Σφήκα (φωτο). Την Ε.Ε. της Ένωσης στα γραφεία της, θα την επισκεφτεί το επόμενο διάστημα.

Το Σάββατο 15/6 στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΑΣΑ έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. με Διοικητικό, Οικονομικό και Αγωνιστικό απολογισμό, συζητήθηκαν οι πάσης φύσεως εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες, κατατέθηκαν προτάσεις για αξιολόγηση και ενέργειες που πρέπει να επιταχυνθούν. Τέλος λήφθηκε απόφαση για διεξαγωγή Γ.Σ. που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων θεμάτων και υποχρεωτική διευθέτηση  αρχαιρεσιών με Δικαστικό Αντιπρόσωπο, καθότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΓΓΑ όσες μεταβολές έγιναν μετά τις 14 Μαρτίου του έτους 2019 πρέπει να τακτοποιηθούν με τον νέο υποχρεωτικό τρόπο, σε ότι αφορά το σκέλος των σχέσεων Σωματείων – Κράτους και όχι Σωματείων – Ομοσπονδιών, οι οποίες με δικές τους αποφάσεις αποφασίζουν η κάθε μία χωριστά. Οι συνέπειες της μη συμόρφωσης συνεπάγεται την μη αθλητική αναγνώριση εκ μέρους της ΓΓΑ και σαν επακόλουθο την μην χορήγηση εγγράφων όταν αυτά ζητηθούν από τα Σωματεία, την μη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων και επιχορηγήσεων προς αυτά κλπ.

Ο Πρόεδρος αναμένεται να οριστικοποιήσει τις προσεχείς μέρες τις αποφάσεις του και να δρομολογήσει τις απαραίτητες εξελίξεις και διαδικασίες. Ευχής έργον θα ήταν το νέο ξεκίνημα να συμπέσει και με τα χαρμόσυνα μηνύματα, για άνοδο της ΑΣΑ στην Γ΄ Εθνική.

Κάθε δραστηριότητα από σήμερα και στο εξής θα ανακοινώνεται επίσημα στα ΜΜΕ παρά το γεγονός της μη λήξης περιόδου και της μη έναρξης της νέας επίσημα. Τις επόμενες μέρες που θα οριστικοποιηθούν κάποια επι μέρους θέματα, θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις, προς τα μέλη, τους φίλους, τους φιλάθλους και γενικά τους απανταχού Καρδιτσιώτες που περιμένουν με αγωνία να μάθουν.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας με το Δήμαρχο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του αγίου ενδόξου αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου