Στην πλ.Πλαστήρα το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ


Το Σάββατο 5 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πλαστήρα, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Είναι για τρίτη χρονιά φέτος, μια συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

Κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ φέτος είναι «ΕΕ vs Νεολαία …Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος», σύνθημα που έχει γίνει η αφορμή για να ανοίξουν πολύτιμες συζητήσεις με τους μαθητές της πόλης μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιλαϊκή φύση της και το χαρακτήρα της ως ένωσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι των λαών της Ευρώπης.

Συζητήσεις που πατούν πάνω στα προβλήματα των μαθητών και της νεολαίας σήμερα και που καταλήγουν στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας όπου ο λαός και η νεολαία δεν θα ζουν με ψίχουλα. Όπου οι μαθητές θα μορφώνονται ολόπλευρα μέσα από ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν ενιαίο 12χρονο σχολείο.

Η ΚΝΕ καλεί όλη τη νεολαία, τους μαθητές, το λαό της Καρδίτσας να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να πάρουν μέρος σε αυτές. Να έρθουν να διασκεδάσουν, να κουβεντιάσουν, να προβληματιστούν!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος είναι πλουσιότερο, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θέσεις της ΚΝΕ και για νέα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή ενός νέου σήμερα.

Θα περιλαμβάνει:

  • Προβολή video με θέμα: “Μαθητικά Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΕΕ vs Νεολαία: Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος”

  • Παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών της πόλης με θέμα: “Ναρκωτικά: “Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή”; “Αρρώστια”, “περιέργεια” ή κοινωνικό πρόβλημα; “Μαγκιά” και “Ελεύθερη επιλογή” ή μπανανόφλουδα του συστήματος;

  • Χαιρετισμό από τις μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ

  • Κεντρική ομιλία από τον Αχιλλέα Σίμο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

  • Συναυλία με hiphop και ροκ τραγούδια

Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής

Ταβέρνα – μπαρ

Προηγούμενο άρθρο Α. Σκόνδρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Κυβέρνηση, οι αναρχικοί στην εξουσία
Επόμενο άρθρο Λήγουν οι δράσεις «Επισκέπτομαι την Πόλη μου»