Στην τελική ευθεία για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ


Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΤΕΔΚ τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων, με θέμα την οριστικοποίηση της λίστας των προτεινόμενων έργων, που θα συμπεριληφθούν στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νομού, παρέστησαν ο Νομάρχης, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας και μηχανικοί των Δήμων. Το επιχειρησιακό σχέδιο του Νομού εκπονεί η ΑΝΚΑ για λογαριασμό της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. 

Η εκπόνηση του επιχειρησιακού του Νομού αποτελεί ένα σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία.

Στο κοινό επιχειρησιακό, περιγράφεται η υφισταμένη κατάσταση, αλλά παράλληλα τεκμηριώνεται και η αναγκαιότητα των έργων που προτείνονται για λογαριασμό όλων των ΟΤΑ. Ακόμη περιγράφεται το αναπτυξιακό όραμα του Νομού καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου  κ.Κωτσός  σε δηλώσεις επισήμανε την αναγκαιότητα, ενόψει της εξειδίκευσης του ΕΣΠΑ  2007-2013, εκπόνησης ενός κοινού Επιχειρησιακού σχεδίου για το Νομό Καρδίτσας. Το επιχειρησιακό θα πρέπει να κατατεθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έως  τα τέλη Ιουλίου.

Ο κ. Κωτσός ανέφερε ακόμη ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για την αξιοποίηση των κονδυλιών του ΕΣΠΑ 2007-2013, αφού ήδη έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση για την κατάθεση φακέλου από τους  ΟΤΑ για την πιστοποίηση της Διαχειριστικής τους Επάρκειας στο μεταβατικό στάδιο. (ισχύει  μέχρι 31/12/2008)

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στο βιοκλιματικό ΚΑΠΗ
Επόμενο άρθρο Συνεχίζουν απτόητοι παρά την αφόρητη ζέστη