Στην τελική ευθεία η παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Καρδίτσας


Για τις τελευταίες θετικές εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν αναφορικά με την παραχώρηση των στρατοπέδων Λουμάκη και Κιούση ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξάκος ανέφερε πως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο κ. Αβραμόπουλος είχε υπογράψει την εισήγηση προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ)  και στη συνέχεια το όλο ζήτημα άρχισε να «κολλάει» και πάλι.

Μέχρι και τις 10-15 Ιανουαρίου είχαν υπογράψει και οι 4 Στρατηγοί, όπως προβλέπονταν, και έμεναν οι υπογραφές των δύο αρμόδιων Υπουργών Οικονομίας και Άμυνας.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, δηλαδή, θα πρέπει να υπογράψουν τη σχετική εισήγηση οι κ. Βαρουφάκης και Καμμένος.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Καρδίτσας, έχει ήδη ζητήσει και τη συνδρομή των τοπικών βουλευτών προκειμένου να κλείσει το θέμα εντός του μήνα.

Στην συνέχεια, θα απαιτηθεί ένα διαδικαστικό ζήτημα από την Περιφέρεια, αλλά ο κ. Αλεξάκος εκτιμά πως αυτό τουλάχιστον θα προσπεραστεί πολύ σύντομα.

Επίσης, έκανε γνωστό πως την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του στρατοπέδου εθελοντική δεντροφύτευση. Συνολικά αναμένεται να φυτευτούν 500 δέντρα.

 

Νέα κυκλοφοριακή μελέτη εν ΄ όψει

Μία ακόμη σημαντική είδηση που προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το γεγονός ότι προτάθηκε στον γνωστό μελετητή κ. Θάνο Βλαστό να εκπονήσει μία νένα κυκλοφοριακή μελέτη. Η πρότασή του ήταν ύψους 20.000 ευρώ, ο κ. Αλεξάκος του αντιπρότεινε να υλοποιηθεί με 8.000 ευρώ και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως θα τη δεχθεί.

Ο δήμαρχος τόνισε πως, μεταξύ άλλων, η εν λόγω μελέτη θα εστιάζει και στο ζήτημα της ενθάρρυνσης της χρήσης του ποδηλάτου.

«Ελπίζω να ευοδωθεί» κατέληξε ο κ. Αλεξάκος.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει την αλληλεγγύη της
Επόμενο άρθρο Προηγήθηκε η καταγγελία της αίτησης !!!