Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία Film Office στην Περιφέρεια


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του Film Office της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην περιοχή. Το γραφείο αναμένεται να αποτελέσει έναν κόμβο διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς επίσης διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.

 

Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας με στελέχη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

 

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε «τα οφέλη από μια τέτοια επένδυση (όπως είναι η δημιουργία και η λειτουργία του film office) είναι πολλαπλά, καθώς υπάρχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργία θέσεων εργασίας και διεθνής προβολή της περιοχής. Η λειτουργία μιας τέτοιας δομής αποτελούσε πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το κεντρικό κράτος καθώς λόγω της μη ύπαρξής του γραφείου αυτού, αξιόλογες παραγωγές καταφεύγουν σε άλλες χώρες. Σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών – τηλεοπτικών παραγωγών θα παίξει η ρύθμιση για φοροεκπτώσεις/ φοροεπιστροφές, στους παραγωγούς οι οποίοι επενδύουν, δηλαδή κάνουν γυρίσματα, στην Ελλάδα, όπως διαθέτουν όλες οι χώρες της ΕΕ».

Τα Film Offices πρόκειται να παρέχουν πληροφόρηση για την περιοχή ευθύνης τους (τοποθεσίες, επαγγελματικό δυναμικό, υποδομές), θα διευκολύνουν τις επαφές της εταιρείας παραγωγής με τους κεντρικούς και τοπικούς φορείς, θα προωθούν και θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας. Στόχοι της λειτουργίας της δομής αυτής είναι:

 

– Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

– Ανάπτυξη εγχώριας επιχειρηματικότητας

– Εξέλιξη επαγγελματικών δεξιοτήτων στον οπτικοακουστικό τομέα

– Ενίσχυση του τοπικού brand

– Ανάδειξη της Θεσσαλίας ως χώρος υποδοχής και εκτέλεσης οπτικοακουστικών έργων

– Προβολή τουριστικών προορισμών και προσέλκυση θεματικού τουρισμού

Προηγούμενο άρθρο Το έργο μας – Το όραμά μας: Καθημερινά
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με την Υφ. Προστασίας του Πολίτη