Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ δεκάδες Θεσσαλοί


Το όργιο φοροδιαφυγής συνεχίζεται παρά τις δηλώσεις για πάταξή της από τη νέα κυβέρνηση. Το ΣΔΟΕ είχε πλούσια σοδειά φοροφυγάδων και τον Απρίλιο. Όμως, δεν ξέρουμε πόσο …πλούσια ήταν και τα έσοδα που μπήκαν στα δημόσια ταμεία, γιατί εκεί βρίσκεται η ουσία.

Μπορεί δικηγόρος να απέκρυψε 802 χιλιάδες ευρώ, επιχείρηση χονδρεμπορίου να μην έκοψε παραστατικά αξίας 6,8 εκατ. ευρώ, γιατρός να μη δήλωσε 1,2 εκατ. ευρώ, επιχείρηση να εξέδωσε εικονικά τιμολόγια 8 εκατ. ευρώ, αλλά το ΣΔΟΕ ή άλλη υπηρεσία δεν μας είπε πόσα από αυτά μπήκαν στα ταμεία.
Πάντως, οι 34 υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ ¨βγάζουν μάτι¨ και φανερώνουν που υπάρχουν τα λεφτά και καλό θα είναι η κυβέρνηση να βρει τρόπο, ας ψηφίσει νέους νόμους, να τα εισπράξει γρήγορα και όχι ύστερα από σαράντα τέρμινα όπως γίνεται ακόμα και σήμερα.
Αναλυτικά οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφτηκαν τον Απρίλιο για την περιοχή μας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) Τρείς (3) αγρότες του ειδικού καθεστώτος έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. συνολικής αξίας 662.115,00 €.

2) Εκατόν εξήντα δύο (162) φορολογούμενοι συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις εικονικές – πλαστές αποδείξεις είσπραξης ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, προκειμένου να τύχουν μείωσης της φορολογίας. Το συνολικό ύψος των πλαστών-εικονικών αποδείξεων ανέρχεται στο ποσό των 610.650,00 €.

Προηγούμενο άρθρο Ν. Μιχαλάκης : Μέτρα αντιμετώπισης της βίας στον αθλητισμό
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας : Οκτώ μέτρα και οκτώ σταθμά