Ειδήσεις

Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας συμμετέχει στην  24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εντείνοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της κατά του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου με διάταξη του οποίου εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Σημειώνεται πώς την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 είναι προγραμματισμένη η ψήφιση στη Βουλή του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, καθώς παρέχεται η δυνατότητα στους Δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών, μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Δυναμικά-μαζικά-ενωτικά διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού

Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.

  • Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν

κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.

  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να

καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.

  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και

Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Δίνουμε δυναμικό παρών, αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά σε όσους επιβουλεύονται και σχεδιάζουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών και τελικά απολύσεις εργαζομένων με αιτιολογία την μη ύπαρξη εργασιακού αντικειμένου.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο βουλευτής Σπύρος Λάππας για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ: Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ Ευ. Μπακογιάννης μίλησε για τα τοπικά χωρικά σχέδια