Στη Βουλή το θέμα των απορριφθέντων από το πρόγραμμα νιτρορύπανσης


Ο βουλευτής του νομού μας, Παύλος Β. Σιούφας, συνυπέγραψε ερώτηση που απευθύνεται προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Τσαυτάρη, με θέμα την επανεξέταση όσων απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα προστασίας από την νιτρορύπανση και της οποίας το περιεχόμενο είναι:

Με την υπ’ αριθμ. 12265 Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 9-10-2013, η οποία αναφέρεται στην προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών, ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι για την έγκριση διετoύς παράτασης και για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Η οριστικοποίηση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους δικαιούχους, αλλά προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και εύλογα ερωτηματικά στους απορριφθέντες, εξαιτίας κυρίως της απαγόρευσης δυνατότητας επανεξέτασης των αποτελεσμάτων της τελικής κατάταξης, που προβλέπεται στην ΚΥΑ.

Υπάρχουν περιπτώσεις απορριφθέντων οι οποίοι με βάση τα νέα δεδομένα της απόφασης με αριθμ. 1683/109963/17-9-2013 που ολοκλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πρέπει να είχαν ενταχθεί και αυτοί στο πρόγραμμα, ενώ τώρα μένουν εκτός λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και χωρίς τη δυνατότητα επανεξέτασης για να μπορέσουν να δικαιωθούν. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις απορριφθέντων, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί δικαιούχοι προ ενστάσεων και στα οριστικά αποτελέσματα χαρακτηρίζονται απορριπτόμενοι, όπως και απορριφθέντες οι οποίοι στα αποτελέσματα προ ενστάσεων είχαν απορριφθεί και αφού διόρθωσαν τα αίτια της απόρριψης, στα οριστικά αποτελέσματα χαρακτηρίζονται απορριπτόμενοι για διαφορετικά αίτια, χωρίς πάλιν όλοι αυτοί να έχουν δικαίωμα επανεξέτασης των φακέλλων τους.

sΘεωρούμε λοιπόν, ότι πρέπει να υπάρξει επανεξέταση όλων των παραπάνω περιπτώσεων, και να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα όλων αυτών που το δικαιούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προτίθεστε να μελετήσετε πρόταση που να δίνει την δυνατότητα επανεξέτασης των περιπτώσεων που αναφέραμε, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι απορριφθέντες άδικα;

22/10/2013ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣΝ. ΠΕΛΛΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις από τον Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Εγγραφές επιτυχόντων καταρτιζομένων στο δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας