Στη γέφυρα Καταφυλλίου ο Δήμαρχος Αργιθέας


Την “λαβωμένη” γέφυρα Καταφυλλίου επισκέφτηκε ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας συνοδευόμενος από τους αντιδήμαρχο Βασίλειο Στεργίου και τους Προέδρους Καταφυλλίου, Νίκο Φρύδα και Αργυρίου Ηλία Παναγιώτου.

Το διαπιστωμένο και από τους αρμόδιους, μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο αλλά αναστρέψιμο με σχολαστική και επιμελημένη αποκατάσταση. Σε επικοινωνία του δημάρχου με τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρειες και εφορεία νεώτερων μνημείων) ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας της γέφυρας, χωρίς όμως να επαναληφθούν προχειροδουλειές του παρελθόντος και οι άστοχες επεμβάσεις που έβαλαν σε κίνδυνο και αυτή την ύπαρξη του μνημείου. Σε συνεννόηση με όλους οφείλουμε άμεσα να προβούμε στην περισυλλογή των στοιχείων της γέφυρας που βρίσκονται πλησίον αυτής και έχουν κατακλυστεί από τα νερά, για να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον οικισμό Αρδάνοβο του Καταφυλλίου που δοκιμάστηκε για άλλη φορά από την υπερχείλιση του Αχελώου και τις “παρεμβάσεις” εντός και πέριξ της κοίτης του. ο παράλληλος με τον Αχελώο δρόμος, εκτός από τις αποθηκεύσεις χαλικιών δέχθηκε και την εναπόθεση των φερτών του Αχελώου με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί μόνον με τρακτέρ.το “αντλιοστάσιο” του συνοικισμού επιβαρύνθηκε περαιτέρω και δεν μπορεί να ποτίσει τα γόνιμα χωράφια των κατοίκων, που εκτός της ακύρωσης της άρδευσης δέχθηκαν λάσπη και άμμο, που για πολλά χρόνια τα έχουν καταστήσει άγονη γη. Η οδική σύνδεση με το Καταφύλλι ακόμη είναι κλειστή από μεγάλη κατολίσθηση που προκάλεσε και η διάνοιξη δρόμου σε πυλώνα και οι εμμονές κάποιων για τον καθαρισμό του… για να υλοτομούν παράνομα. σκηνές βιβλικής καταστροφής με τις ευθύνες κάποιων να είναι προφανείς και αποδειγμένες.

Την προηγουμένη ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος, που διανυκτέρευσαν στο Αργύρι, είχαν σύσκεψη με τον πρόεδρο τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και κατοίκους του Αργυρίου και δρομολόγησαν την επίλυση άμεσων προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

 

Το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Επαναληπτική συνεδρίαση για το Δ.Σ. του ΕΒΕ
Επόμενο άρθρο «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι ….»