Στη «δίνη» των Δημοτικών αλλαγών


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν το χριστουγεννιάτικο  δέντρο που αγοράστηκε από το Δήμο Καρδίτσας και τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση της κεντρικής πλατείας.

Απέναντι είχε τοποθετηθεί η φάτνη, που αναπαριστά τη γέννηση του Χριστού, ενώ στην κορυφή του, το λαμπερό αστέρι της Βηθλεέμ που οδήγησε τους μάγους στο Θείο βρέφος. Ο άπλετος φωτισμός προσέδιδε στο δέντρο τη μεγαλοπρέπεια που του άρμοζε, με τα λαμπιόνια να το φωτίζουν θεαματικά, έχοντας δίπλα του το έλκηθρο με τον Αη Βασίλη και τα Αγγελάκια που συνέθεταν αρμονικά το διάκοσμο της κεντρικής πλατείας, αποτελώντας πόλο έλξης και δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

         Έτσι, στο μοναδικό, λαμπρό διάκοσμο της γιορτινής ατμόσφαιρας των ημερών των Χριστουγέννων, το στολισμένο, εξωτικά φορτωμένο δέντρο, χάριζε ένα ξεχωριστό άρωμα, με τα χαρούμενα και ζωηρά χρώματά του, στο θαμπό φως των κρύων χειμωνιάτικων ημερών. Αλλά και όταν τα πέπλα της νύχτας το τύλιγαν, τα «χιλιάδες» αναμμένα φωτάκια του, του προσέδιδαν μια μαγεία βγαλμένη από τα παραμύθια,.

         Εκείνο με τη σειρά του, θέλοντας να στείλει το μήνυμα της ελπίδας για μια καινούρια χρονιά, ένα καλύτερο μέλλον, ήταν έτοιμο να δεχτεί και να φιλοξενήσει στην αγκαλιά του, όχι μόνο τους Καρδιτσιώτες αλλά και όλους τους επισκέπτες της περιοχής μας, που θα ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να απαθανατίσουν τις δυο-τρεις φορές, που στολίστηκε και φόρεσε τα ΄΄καλά΄΄ του.

         Τα τελευταία χρόνια  η ‘διακόσμηση’ άλλαξε και το σκηνικό, άχρωμο και μουντό, στέκει κρυμμένο σε μια γωνιά, λες και φοβάται τα ξωτικά των ημερών.

Μήπως επηρεασμένοι από τη γενικότερη κρίση, κάποιοι φοβούνται να δώσουν  το στίγμα των Άγιων Ημερών που όμως όλοι οι Καρδιτσιώτες έχουν ανάγκη;

Μήπως ήρθε η ώρα, αυτοί που διοικούν το Δήμο Καρδίτσας και μας επανέφεραν γενικότερα στη μιζέρια με την ανυπαρξία τους, να μας αποχαιρετήσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για να επανέλθει η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο που η Καρδίτσα και οι Καρδιτσιώτες δικαιούνται;

 

Σωτήρης Αντωνίου

Δάσκαλος-πρώην Αντιδήμαρχος Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη σε ΚΕΠΕΠ και Γηροκομείο από τη ΝΟΔΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα