Ειδήσεις

Στη Λίμνη Πλαστήρα το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης


Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης, ξεκινάει στις 30 Ιουνίου, στη Λίμνη Πλαστήρα και θα διαρκέσει για 6 μέρες στο Ξενοδοχείο Nevros, στο Νεοχώρι.

Πρόκειται για το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που έχει συνολικά φιλοξενήσει, πάνω από 1.000 κιθαριστές, στα 4 χρόνια ύπαρξης του.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έξι μέρες, μέχρι τις 5 Ιουλίου και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας. Το Φεστιβάλ διοργανώνετε από το Ξενοδοχείο Nevros Ωδείο Απόλλων, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο γνωστός Μουσικολόγος – Κιθαριστής Γιάννης Μποκέας.

Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν 14 κιθαριστικές ορχήστρες και σύνολα (Χίου, Θράκης, Ανατ. Μακεδονίας, Δράμας, Δυτ. Μακεδονίας, Καστοριάς, Bέροιας, ArtGuitaristas, Θεσσαλίας, Βόλου, Καλλιθέας, Νίκαιας, Πειραιά και Πελοποννήσου) που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου της κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη και Σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο, που θα είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ.

Θα διευθύνουν τις κιθαριστικές ορχήστρες, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των ορχηστρών: Γιώργος Αγιάσογλου, Δημήτρης Σβυντρίδης, Αντώνης Μιτζής, Νίκη Ζάκα, Ισιδωρος & Γιούλα Αντωνίου, Πέτρος Ρίστας, Γιώργος Φουντούλης, Γιάννης Μποκέας, Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου.

Συμμετέχουν ακόμη η παγκοσμίου φήμης σολίστ Μάρω Ραζή, ο σπουδαίος δάσκαλος και σολίστ Αντώνης Μυτακίδης, ο τρικαλινός μετρ του φλαμένκο Σπύρος Τσιώλης, οι πολυβραβευμένοι σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης, Ηλίας Διαμαντάκης, Κατερίνα Καρυώτη, Δημήτρης Μπάρδας, Χριστόδουλος Μπενετάτος και οι νεαροί βραβευμένοι σολίστ του περσινού 4ου Φεστιβάλ Καρδίτσας, Δημήτρης Ρετίκας και Κυριακή Μάινα.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Nevros, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κ.Α.Μ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ. Μουζακίου σε συνεργασία με τη Φλόγα