Στη «Μύρτιδα» οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Με οργανωμένες επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (Ιανουάριος- Μάρτιος 2014) το σύνολο των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το αναπλασμένο πρόσωπο της Μύρτιδας, της μικρής Αθηναίας που χάθηκε κατά τη διάρκεια του λοιμού του 430-426 π.Χ.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή την ξενάγηση στη φροντισμένη έκθεση, που πέρα από τα κυρίαρχα εκθέματα – δηλαδή το αυθεντικό κρανίο της Μύρτιδας και το αναπλασμένο πρόσωπό της από τον καθηγητή ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Μ. Παπαγρηγοράκη περιλάμβανε μια σύντομη και κατανοητή αναδρομή στον Πελοποννησιακό πόλεμο, στο λοιμό που αποδεκάτισε το 1/3 του πληθυσμού της Αθήνας εκείνης της εποχής, τις συνθήκες εύρεσης του κρανίου και πληροφορίες για το σημαντικό έργο της ανάπλασης του προσώπου της Μύρτιδας. Συγκινητικό επίσης ήταν το «γράμμα» της Μύρτιδας, ένα παγκόσμιο μήνυμα από τα βάθη των αιώνων, το οποίο και απηύθυνε στην ανθρωπότητα ως μία από τους φίλους της χιλιετίας του Ο.Η.Ε.

Διδάσκοντες και μαθητές αισθανόμαστε την υποχρέωση να συγχαρούμε τους υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας για την οργάνωση της έκθεσης και να τους ευχαριστήσουμε και δια τύπου για τη φιλοξενία τους.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Καρδίτσας για την ενδοσχολική βία
Επόμενο άρθρο Πέφτει η αυλαία της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών