Στις έδρες τους δικαστές και εισαγγελείς


Προσωρινή επιστροφή στις έδρες τους αποφάσισαν δικαστές και εισαγγελείς, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεών τους για τις μειώσεις των αποδοχών τους με βάση το νέο Μνημόνιο.

Με απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους δίνοντας περιθώριο στην κυβέρνηση μέχρι τις 4 Απριλίου 2013, οπότε θα επανεκτιμήσουν τα δεδομένα και τη στάση τους.

Οι εισαγγελείς πάλι από την πλευρά τους δίνουν μικρότερο περιθώριο, καθώς επανέρχονται στις έδρες τους μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε με έκτακτη συνέλευση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Μέχρι τότε πάντως, δικαστές και εισαγγελείς συνεχίζουν να καταθέτουν αγωγές στο Μισθοδικείο – όπως έχουν προαναγγείλει – θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών τους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου 2012.

Προηγούμενο άρθρο ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ… ΣΑΤΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ - Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Καρδίτσας για τους εργαζόμενους
Επόμενο άρθρο Μεταφορά γραφείων της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας