Στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην Καρδίτσα Σεμινάριο σύνθεσης


Ένα πολύ σημαντικό Σεμινάριο Σύνθεσης για αρχάριους, προχωρημένους, σπουδαστές και καθηγητές Θεωρητικών, σπουδαστές και διπλωματούχους Σύνθεσης διοργανώνει το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης το Σάββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου στην Καρδίτσα.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών με Κορυφαία Μουσικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής, δίνει τη δυνατότητα στους Σπουδαστές της Μουσικής να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους καθηγητές και Σολίστ.

Στο διήμερο Σεμινάριο θα διδάξει ο διακεκριμένος καθηγητής Σύνθεσης κ. Γιάννης Δροσίτης ( www.myspace.com/drositis ).

Ο Γιάννης Δροσίτης σπούδασε Πιάνο και Σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο, και Βυζαντινή και Παραδοσιακή Μουσική στην Σχολή του Σίμωνα Καρά.

Μεταξύ των έργων του ξεχωρίζουν το Ορατόριο «Ψαλμοί» (Ηρώδειο-Φεστιβάλ Αθηνών 2004), η κωμική όπερα «Μαέστρος Κονμπραβούρα» (ανάθεση Ε.Λ.Σ.1999), η μονόπρακτη όπερα «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου» (ανάθεση Ε.Ε.Μ., Μέγαρο Μουσικής 2006).

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες, έργα του έχουν μεταδοθεί από το BBC Radio 3, το 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, έχουν εκδοθεί από τους οίκους «Παπαγρηγορίου-Νάκας», «Φίλιππος Νάκας» και κυκλοφορούν σε CD από τις εταιρίες Lyra , Motivo και Irida.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης πτυχιούχοι αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Σε όσους λάβουν μέρος θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής-και για τους ενεργά συμμετέχοντες και τους ακροατές του Σεμιναρίoυ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ωδείου Καρδίτσας Κων/νος Ευθυμιάδης στα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896.

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Οι λαοί μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω!
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας