«Στοίχημα» για το Επιμελητήριο η επιτυχία της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης


 

Εν μέσω αντιπαραθέσεων συζητήθηκε το θέμα της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Όπως είναι γνωστό, η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 9 έως 14 Οκτωβρίου, στο χώρο των παλιών καπναποθηκών, και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έγινε μία ενημέρωση σε ό, τι έχει να κάνει με την οριστικοποίηση του προγράμματος και τις τελευταίες λεπτομέρειες ως προς το οργανωτικό κομμάτι.

Ο Β ΄ Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Κηρύκος ανέφερε πως μέχρι στιγμής οι συμμετοχές από την πλευρά των επιχειρήσεων έχουν φθάσει τις 80. Υπάρχει επίσης συμμετοχή σχεδόν από όλους τους Δήμους του Νομού. Από τα Επιμελητήρια έχει ήδη καταθέσει συμμετοχή το Επιμελητήριο Τρικάλων και γίνονται ανάλογες συζητήσεις και με αυτά της Λάρισας και της Μαγνησίας.

Επίσης, ο κ. Κηρύκος πρόσθεσε πως φέτος τα περίπτερα θα είναι μικρότερα σε έκταση και αυτό διότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι ενδιαφερόμενοι δεν ήθελαν παραπάνω μέτρα για να μην πληρώσουν πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Ακολούθως, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γιώργος Κατσίκης έδωσε το στίγμα των στόχων της Έκθεσης, αλλά και του τι θα περιλαμβάνει.

Όπως υπογράμμισε, η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στα αγροτρόφιμα, τα οποία ο ίδιος εκτιμά πως θα είναι το αύριο, και αυτό ακριβώς θα είναι και το θέμα που θα απασχολήσει την ημερίδα η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου.

Η ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα θα έχει ως εισηγητές τους:

  • κο Μπέλλη Βασίλη, Διευθυντή ΑΝ.ΚΑ ΑΕ που θα μιλήσει με θέμα «Ο Συνεταιρισμός ως μορφή οργάνωσης της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών»
  • εκπρόσωπο του ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων που θα αναλύσει το θέμα «Τρόποι παραγωγής ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτροφίμων».
  • κο Νίκο Αρχοντή, Γενικό Διευθυντή Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων ο οποίος θα αναπτύξει τη «Μεθοδολογία εξεύρεσης αγορών στην εσωτερική αγορά και εξαγωγικές προοπτικές στα αγροτρόφιμα».

Ο κ. Κατσίκης συμπλήρωσε πως με δεδομένο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων συμμετοχής εξελίσσεται καλά και σε περίπτωση που δεν γίνονταν η Έκθεση θα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Αντωνίου υποστήριξε πως παρά το πολλαπλά δύσκολο τοπίο μέσα στο οποίο οργανώνεται η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας θα είναι πολύ καλή και η επιτυχία της αποτελεί ένα γενικότερο στοίχημα για όλους.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 6.30μ.μ. την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και τα εγκαίνια έχουν κληθεί να τα κάνουν τόσο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου.

Ο κ. Αντωνίου γνωστοποίησε ακόμη πως έχουν σταλεί επιστολές και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά, αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό για θέματα ΕΣΠΑ.

Μεταξύ των ενστάσεων – παρατηρήσεων που διατυπώθηκαν, ο κ. Βύρων Παππάς χαρακτήρισε το χώρο όπου γίνεται η ημερίδα ακατάλληλο, ενώ η κ. Νικολαϊδου εστίασε την κριτική της στο ποιο θα είναι ακριβώς το πρόγραμμα της διοργάνωσης, αλλά και το τι θα παρέχει η ανάδοχος στους εκθέτες και γενικότερα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κλείνοντας το θέμα, δήλωσε πως η Έκθεση δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης,

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκλεβαν τις σχάρες από τα φρεάτια της Καρδίτσας - Δύο συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Βραδιά Τρίτης Ηλικίας για όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαμά